Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze caravan lijkt op de Tesla Cybertruck en heeft Model X-deuren

Hoewel de Tesla Cybertruck nog niet op de markt is, komt het bedrijf Polydrop met een caravan die perfect past bij de elektrische pick-up (of die juist overbodig maakt). De ‘teardrop’ is zelfs al te bestellen.

Platte teardrop-caravans zien we wel vaker. Het design van deze Polydrop valt echter wel heel erg op.

Eerder dan de Tesla Cybertruck

Hoewel je met de scherpe hoeken wellicht denkt dat de caravan op de Tesla Cybertruck is gebaseerd, is niets minder waar. Een prototype van de kampeerwagen werd al in 2017 getoond, twee jaar voor de introductie van de pick-up van Elon Musk.

Tesla Cybertruck, caravan
(Afbeelding: Polydrops)

De Polydrop is slechts 4,14 meter lang, 1,8 meter breed en 1,9 meter hoog. Dat is inclusief ingeklapte luifel op de imperiaal. Doordat de caravan op een aluminium frame is gebouwd, roest hij niet en is het gewicht erg laag. De kleinste, de P17 Essential, weegt minimaal 372 kilogram. Het maximale gewicht van dit model is 499 kilogram, wanneer je alle mogelijke accessoires aanvinkt.

Van basis tot volledig geëlektrificeerde caravan

Een van die opties is een zonnepaneel. Deze optie kost 800 dollar en laadt in geval van de P17 Essential een 1200 Wh accupakket op. Dit batterijpakket zorgt ervoor dat je op bestemming je telefoon kunt opladen en gebruik kunt maken van de ventilatie en koeler in de keuken.

Keuken in de All Electric. (Afbeelding: Polydrops)

In geval van de P17 All Electric wordt een accupakket, dat vier of tien keer zo groot is, gebruikt om onder andere de volledig elektrische keuken te voorzien van energie. In dit geval is de kookgelegenheid van alle gemakken voorzien.

Binnenin de caravan enkel slapen

Welke uitvoering je ook hebt. Binnenin is er eigenlijk enkel ruimte om te slapen. Op het tweepersoonsbed kan je weliswaar een plank maken, waardoor je er zou kunnen werken, maar echt zitten of staan is niet mogelijk.

Tesla Cybertruck, caravan
(Afbeelding: Polydrops)

Hoewel het design misschien lijkt op de Tesla Cybertruck, heeft de caravan deuren van de Model X (vleugeldeuren). Hoewel het er niet erg praktisch uitziet, slaan de deuren naar boven open. In de wildernis geen probleem, maar op een krappen camping in Italië sla je misschien met de deur tegen de camper van je buurman aan.

Op vakantie met de Polydrop in 2023

De caravans van Polydrop zijn te bestellen vanaf 16.990 dollar. Je krijgt voor dit geld de P17 Essential, de basisuitvoering. Wil je de luxe elektrische uitvoering, dan ben je minimaal 28.990 euro kwijt. Levertijden variëren van 6 tot 10 maanden. Voor de zomer heb je de caravan dus niet op de oprit staan.

Keuken van de basisuitvoering. (Afbeelding: Polydrops)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.