Stijn Kuster
Stijn Kuster Hebbedingen 19 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze Tesla Cybertruck is een stuk goedkoper dan zijn voorganger

Speelgoedfabrikant heeft een RC-versie van de Tesla Cybertruck gemaakt. De op afstand bestuurbare auto van Hot Wheels heeft zelfs de Cyberquad in zijn laadbak.

Al eerder werd een RC Tesla van Hot Wheels in gelimiteerde oplage verkocht. Er was al een kleine versie (schaal 1:64) voor 20 dollar en een grote versie (schaal 1:10) voor 400 dollar te koop. Allebei waren ze in no-time uitverkocht.

Tesla Cybertruck van Hot Wheels krijgt update

Ook het geüpdatete exemplaar heeft een 1:10 verhouding en zal waarschijnlijk snel uitverkocht zijn. Naast dat het exemplaar de ATV aan boord heeft, is de Tesla Cybertruck ontzettend gedetailleerd.

Hot Wheels Tesla Cybertruck afstand bestuurbare auto
(Afbeelding: Mattel)

Zo beschikt de Hot Wheels-auto over werkende verlichting en zijn de wielen precies zo vormgegeven als de echte Tesla Cybertruck. Toch is het model minder nauwkeurig dan de eerste versie. Het beschikt niet over een telescopische achterklep en de laadbak is ook niet af te sluiten. Daarnaast gaat het duurdere model sneller en is hij een stuk strakker afgewerkt.

Makkelijk te bedienen

De nieuwe Tesla Cybertruck haalt snelheden van ongeveer 20 kilometer per uur. De elektromotor wordt van stroom voorzien door een accu die op te laden is via een USB-oplader. De controller, die lijkt op het stuur van de Cybertruck, werkt op batterijen.

De nieuwe Hot Wheels heeft een eenvoudigere controller dan het vorige model. (Afbeelding: Mattel)

De controller zit simpel in elkaar en heeft twee knoppen: één om naar links en rechts te sturen en één voor de rijrichting. Hierdoor is de besturing erg geschikt voor kinderen.

Stuk goedkoper dan zijn voorganger

De prijs van de Tesla Cybertruck van Hot Wheels is aantrekkelijker dan de eerste versie. Het eerste 1:10-model kostte 400 dollar. Het nieuwe exemplaar kost 100 dollar, inclusief Cyberquad.

Hot Wheels Tesla Cybertruck afstand bestuurbare auto
Wanneer de ATV niet in de achterbak staat, kan de ruimte afgesloten worden door middel van een (Afbeelding: Mattel)

Aankomende vrijdag 21 mei gaat de Tesla Cybertruck ‘Hot Wheels’ de verkoop in. Om 18.00 uur Nederlandse tijd kun je hem hier bestellen. De RC auto wordt waarschijnlijk pas op 15 september verstuurd.

Nederlander bouwt eigen op afstand bestuurbare Tesla Cybertruck

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.