Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Donker historisch drama met Tom Hardy is de nieuwe Netflix-hit

Niet alle hitseries op Netflix zijn gemaakt door de streamingdienst zelf. Zo komt nu Taboo heel brutaal de top 10 best bekeken films en series binnenstormen. Deze BBC-serie is een historisch drama, met Tom Hardy in de hoofdrol.

Dat kostuumdrama’s scoren, weet Netflix ook uit eigen ervaring. Zo is de Original Bridgerton een van de best bekeken series ooit op de streamingdienst. Niet zo’n vreemde keuze dus om geld te betalen voor de licentie van Taboo, al is deze serie behoorlijk wat donkerder van toon dan Bridgerton.

Taboo is een hit op Netflix

De serie, in 2017 in première gegaan op BBC One, speelt zich af in 1814. Centraal staat de excentrieke James Delaney (Tom Hardy), die na een periode van twaalf jaar in Afrika weer terugkeert naar Engeland met veertien gestolen diamanten. Hij komt terug vanwege de dood van zijn vader, terwijl de oorlog met de Verenigde Staten zijn einde nadert.

Taboo belicht de donkere kant van Londen in de 19e eeuw. Die werd gekenmerkt door politieke en zakelijke corruptie, bendes, de ellende van de arbeidersklasse en de toename van rijkdom onder de rijken. Naast Tom Hardy maken onder anderen Leo Bill, Jessie Buckley, Oona Chaplin, Mark Gatiss en Tom Hollander ook deel uit van de cast. De serie, sinds 11 maart te zien op Netflix, wordt zeer goed beoordeeld. Zo is de gemiddelde rating op IMDb een 8,4.

Tom Hardy knalt de top 10 binnen

Niet voor niets slaat Taboo ook aan op Netflix. De serie met Tom Hardy is de top 10 best bekeken films en series van dit moment binnengestormd. Alleen Drive to Survive, The Adam Project, Pieces of Her, The Last Kingdom, Queen of the South en Inventing Anna worden nu meer bekeken.

Taboo bestaat uit acht afleveringen van een uur, en is nu te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.