Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin en andere crypto schieten omhoog: driemaal raden door wie

Crypto-munten als bitcoin, ether en dogecoin werden maandag kortstondig meer waard na opmerkingen van Elon Musk. De topman van bedrijven als Tesla en SpaceX zei op Twitter dat hij verschillende digitale munten bezit en dat hij niet van plan is deze te verkopen.

Dat Elon Musk een grote invloed heeft op koersen van crypto, werd al eerder duidelijk. Zo zorgde deze foto van zijn hond al eens voor een extreme stijging van de memecoin Shiba Inu (SHIB). Nu was zijn opmerking minder cryptisch van aard.

Bitcoin schiet omhoog na tweet Elon Musk

De opmerking van Elon Musk zorgde in korte tijd ervoor dat bitcoin zijn verlies van 2,9 procent goedmaakte. Ether steeg na het bericht van de Tesla-baas 2,3 procent, waarna de winsten weer wat terugliepen. De winst van dogecoin van dik 4 procent was de grootste onder de crypto-munten in de afgelopen uren.

Elon Musk, ‘s werelds rijkste persoon ooit, is zoals gezegd niet onbekend met berichten op sociale media over crypto’s. Vorig voorjaar zei hij dat hij geen dogecoin heeft en zou verkopen. Deze munt werd in 2013 ooit als grap gecreëerd, maar werd mede door Musk omarmd. In oktober zei Musk dat hij bitcoin, ether en dogecoin bezit.

Miljardairs onder elkaar

Ditmaal gaf Elon Musk antwoord op een vraag over het waarschijnlijke inflatiepercentage in de komende jaren. Miljardair Michael Saylor, topman van techonderneming MicroStrategy en een prominent voorstander van bitcoin, schreef dat “zwakkere valuta’s zullen instorten” en dat er sprake zal zijn van een vlucht van kapitaal zoals cash, schuld en waardeaandelen naar schaars bezit zoals bitcoin”. De Tesla-CEO reageerde daarop door te stellen dat de conclusie van Saylor “niet geheel onvoorspelbaar” is. In het slotkwartaal van 2021 werd MicroStrategy gedwongen een afschrijving van 147 miljoen dollar in de boeken te zetten vanwege de waardedaling van bitcoin.

Bitcoin was maandag volgens CoinmarketCap, dat de koersen van digitale munten bijhoudt, 1,2 procent meer waard op 38.633 dollar. De digitale munt wordt door voorstanders al jaren gezien als een veilige haven in turbulente tijden, als een soort ‘digitaal goud’. Ether steeg 1,6 procent in waarde tot 2578 dollar. Dogecoin was 4,4 procent meer waard. De munt kost iets meer dan 11 dollarcent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.