Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 2 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Lekker cashen: na deze studies begin je met een hoog startsalaris

Heb je altijd al willen weten welke studies nu écht centen opleveren? Hogeschool Tio heeft dat mooi voor je uitgezocht. Wat blijkt? Er zijn drie hbo-opleidingen die opvallen als het gaat om een hoog startsalaris na de studie. En ja, we hebben de cijfers.

De opleidingen van Tio behoren niet voor niets tot de beste van Nederland. Of het nu gaat om mbo, hbo of master: de hogeschool gelooft in persoonlijk en praktijkgericht onderwijs. En als je dan een van die opleidingen afgerond hebt en aan je eerste baan begint, is het natuurlijk best wel fijn als dat zich (letterlijk) loont. Bij de opleidingen Makelaardij en Vastgoed, Financial Business Management en International Business Management zit dat wel goed – daar moet je wezen voor een hoog startsalaris.

Hoogste kans op baan

Ben je ondernemend, communicatief en een echte onderhandelaar? Dan zit je goed bij Makelaardij en Vastgoed. Tijdens deze hbo-opleiding word je opgeleid tot allround makelaar en vastgoedprofessional. Je kunt na de studie bijvoorbeeld aan de bak als makelaar, projectontwikkelaar, vastgoedbeheerder of taxateur. Fijn om te weten: de Keuzegids Hbo 2022 plaatst de opleiding Makelaardij en Vastgoed bovenaan het rijtje van studies met ‘hoogste kans op een baan’. Nog een gevalletje ‘good to know’: Tio is de enige hogeschool die deze opleiding aanbiedt zonder een beperkt aantal plaatsen.

Van financieel adviseur tot CFO

Laten we een wilde gok doen en aannemen dat je geld interessant vindt (anders zat je dit artikel niet te lezen, toch?). Dan vind je de studie Financial Business Management misschien wel net zo interessant. Het mooie aan hbo bedrijfseconomie is dat je breed opgeleid bent. Je kunt na je opleiding zo aan de slag in de financiële sector. Aan welke banen je dan moet denken? Financieel adviseur, accountmanager, beleggingsadviseur, CFO, financieel specialist – en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Beste businessopleiding van Nederland

Wat je allemaal kunt met International Business Management? Nou, de wereld van managerfuncties ligt na die opleiding voor je open. Bijna alle bedrijven hebben behoefte aan iemand met managementskills. Wat dacht je van multinationals, verzekeraars, retailbedrijven, banken of overheidsinstanties? En van beroepen als salesmanager, managing director, productmanager, financieel manager of accountmanager? Als je nog niet overtuigd bent van de kwaliteit van de opleidingen van Tio, dan verander je hierdoor misschien van gedachte: deze opleiding is door de Keuzegids al acht jaar achter elkaar benoemd tot beste businessopleiding van Nederland!

Opleidingen met hoog startsalaris

Je zult nu denken: allemaal leuk en aardig, maar worden er ook nog cijfers genoemd? Jazeker, maar eerst nog even goed om te weten: het gaat om het bruto startsalaris voor recent afgestudeerden volgens de Keuzegids Hbo 2022. Hier komen de cijfers!

  • International Business: ongeveer €2.580 per maand;
  • Financial Business Management: ongeveer €2.651 per maand;
  • Makelaardij en Vastgoed: ongeveer €2.786 per maand.

Je ziet het: voor een mooie financiële start zit je bij deze hbo-opleidingen goed.

In samenwerking met Tio

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.