Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 jun 2021
Leestijd: 7 minuten

Star Wars-fans opgelet: deze 17 nieuwe films en series komen eraan

Disney en Lucasfilm hebben het afgelopen jaar meer dan tien nieuwe  Star Wars-series en films aangekondigd, bovenop de projecten die al bekend waren. We maken de balans op: naar deze 17 nieuwe films en series kun je uitkijken.

17 nieuwe Star Wars-films en series

Sure, de kwaliteit van nieuwe films en series is wisselend, maar het blijft een fascinerende tijd voor Star Wars-fans. Regisseurs en filmmakers die met de franchise opgegroeid zijn krijgen de kans om al hun passie voor het universum van George Lucas in een gloednieuwe serie of film te proppen.

Disney en Lucasfilm zetten na het succes van The Mandalorian groots op de franchise in. Het aantal aangekondigde films en series vliegt je om de oren. We maken de balans op: deze zeventien projecten zijn al officieel aangekondigd en komen de komende jaren jouw kant op. Pak je agenda er maar bij!

The Book of Boba Fett – kerst 2021

Voordat we aan The Mandalorian seizoen twee kunnen beginnen, werkt het team achter de hitserie eerst aan een spin-off rondom Boba Fett. De bountyhunter maakte een grootse comeback in The Mandalorian. De show komt ergens rond kerst uit, nog dit jaar. De eerste aankondiging toonde al Fennec Shand en Boba Fett in het paleis van Jabba the Hutt, waar Fett de troon besteeg. De toon is gezet, maar verder is praktisch niks bekend over deze show.

The Mandalorian (seizoen 3) – nog onbekend

Grogu en Din Djarin hebben afscheid van elkaar genomen, maar Disney zou gek zijn om The Mandalorian te cancelen. Dat gaat gelukkig dan ook niet gebeuren. Waarschijnlijk gaan de avonturen van Mando verder in 2022. Na The Book of Boba Fett dus. De kans is groot dat we uiteindelijk twee jaar zullen moeten wachten. Zolang we Baby Yoda maar terug krijgen te zien.

Obi-Wan Kenobi – 2022

Sowieso wordt 2022 een mooi jaar voor Star Wars-fans. We wachten al jaren op een solofilm voor Obi-Wan Kenobi, die men verwachtte in het rijtje van Solo en Rogue One. Toen Disney die kraan dichtdraaide leek het even einde verhaal, tot The Mandalorian. Door dat megasucces kreeg Lucasfilm alsnog het groene licht om een miniserie te maken. Obi-Wan speelt zich tien jaar af na Revenge of the Sith. Oftewel, met een Obi-Wan die ondergedoken zit om Luke te beschermen. Ook mooi: Hayden Christensen keert terug als Darth Vader. Tijd voor een epische rematch dus. Pure fan-service.

Andor – 2022

Rogue One en Solo brachten Disney niet het succes waar men op hoopte met de A Star Wars Story-films. Zonde, want Gareth Edwards bewees met Rogue One wat fans natuurlijk al jaren weten: Star Wars leent zich uitstekend voor gritty oorlogsfilms. Gelukkig krijgt de film nu alsnog een vervolg, soort van. In de vorm van Andor, een prequel. Diego Luna speelt opnieuw de piloot Cassian Andor, maar ook K-2SO en Mon Mothma keren terug. We gaan twaalf afleveringen lang terug naar de vormende periode van de Rebels. Of, zoals Disney de serie alvast bestempelt: “een thriller die je doet nagelbijten.” Rebellen-missies zijn een oneindige bron van spannende verhalen, dus hopelijk schiet Andor in de roos en krijgen we meer!

Ahsoka – nog onbekend

Ahsoka Tano kwam dankzij Rosario Dawson eindelijk tot leven in live-action. De grote ster van The Clone Wars en de leerlinge van Anakin Skywalker gooide hoge ogen in het tweede seizoen van The Mandalorian. Nu krijgt ze ook haar eigen serie op Disney+, waarin ze waarschijnlijk gaat jagen op de na Darth Vader zonder twijfel beste schurk uit Star Wars: Grand Admiral Thrawn.

Star Wars: Rangers of the New Republic – gecanceld?

Slecht nieuws: Rangers of the New Republic was een belangrijk puzzelstukje in een serie nieuwe spin-offs rondom The Mandalorian, maar gaat er wellicht nooit komen. Hoofdrolspeelster Gina Carano is immers door Disney de deur uit gestuurd. Onlangs kwam dan ook inderdaad het nieuws naar buiten dat Rangers of the New Republic voorlopig op de plank blijft liggen en andere projecten voorrang krijgen. Gelukkig zijn dat er genoeg. Maar toch: een ranger die door het universum heen op boeven jaagt klinkt als een verrekt vermakelijke insteek voor een Star Wars-serie.

The Acolyte – nog onbekend

Leslye Headland is een naam om in de gaten te houden. Ze maakte grote indruk met Russian Doll, een Netflix Original die uitblonk in originaliteit. The Acolyte wordt door Disney omschreven als een mysterie-thriller. We worden meegenomen naar een melkweg vol duistere krachten en grote geheimen, tijdens het tijdperk van de High Republic. Dat is een nieuw tijdperk, honderden jaren voor The Phantom Menace, waaromheen nu allerlei boeken en comics uitkomen. Alle ruimte voor nieuwe verhalen dus!

Lando – nog onbekend

Donald Glover’s Lando was één van de hoogtepunten van het volgens velen tegenvallende Solo: A Star Wars Story. Wij waren juist wel over het heerlijk ongecompliceerde avontuur te spreken, maar goed, smaken verschillen. Hoe dan ook keert de jonge Lando Calrissian terug, opnieuw vertolkt door Glover. Verder weten we over dit project enkel dat Justin Simien (Dear White People) de serie aan het ontwikkelen is. Het blijft dus hoofdzakelijk een kwestie van afwachten tot Disney meer nieuws dropt.

Rogue Squadron – 22 december 2023

Leuk al die series, maar we kennen Star Wars natuurlijk in de eerste plaats als filmreeks. Gelukkig is de eerstvolgende film ook al bekend: Rogue Squadron. Met een releasedatum achterin 2023 blijft het een kwestie van lang wachten, maar Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins heeft er zin in. Ze baseert zich mede op de populaire vlieg-games rondom Star Wars. We volgen een nieuwe generatie Starfighter-piloten die hun strepen moeten gaan verdienen. Een soort Top Gun, maar dan Star Wars. Klinkt goed! Zolang ze maar een betere film aflevert dan Wonder Woman: 1984

Star Wars-project Taika Waititi – nog onbekend

Na de kleurrijke achtbaanrit die Thor: Ragnarok heet was het fantastisch nieuws dat Taika Waititi een Star Wars-film gaat maken. Wellicht ook een uitdaging die meer haalbaar is dan de Akira-adaptatie waar hij zich aanvankelijk mee bezig zou gaan houden. Samen met Krysty Wilson-Cairns (1917) werkt hij aan een script. Waititi nam ook al onder andere de finale van het eerste seizoen van The Mandalorian voor zijn rekening, dus we weten dat hij het kan.

Star Wars-trilogie Rian Johnson – nog onbekend

The Last Jedi was op zijn zachtst gezegd controversieel. De een vond het een welkome frisse wind voor de franchise, een gedurfde stap na de herhaling van zetten die The Force Awakens was. Hoe dan ook geeft Lucasfilm Rian Johnson nog een kans. Hij gaat naar verluidt nieuwe personages introduceren in een nieuw stuk van het sterrenstelsel. Het is echter al een tijdje stil rondom deze filmtrilogie. Hopelijk betekent dat niet dat Johnson alsnog geen groen licht heeft gekregen.

Star Wars-project Kevin Feige – nog onbekend

De huidige toekomstplannen voor Star Wars op Disney+ zijn duidelijk gebaseerd op het Marvel Cinematic Universe-succes. Series die in elkaar grijpen en naar een epische climax toewerken. Het is dan ook ronduit fascinerend dat Kevin Feige, de architect achter het MCU en de baas van Marvel Studios, samen met Lucasfilm-president Kathleen Kennedy aan een Star Wars-film werkt. Feige is een groot fan van de films. Helaas is er verder ook helemaal niks over dit veelbelovende project bekend.

Star Wars-project J.D. Dillard – nog onbekend

Over Marvel gesproken: de studio werkt vaak samen met grote talenten uit Hollywood. Kleine namen die op het punt staan om volledig door te breken. Lucasfilm volgt dat recept door de getalenteerde jonge scenarioschrijver en filmmaker J.D. Dillard de kans te geven om een Star Wars-film of serie te gaan maken. Inderdaad: we weten nog niet eens of het een film of serie wordt. Nogmaals over Marvel gesproken: Matt Owens (Luke Cage, Agents of S.H.I.E.L.D., The Defenders) is als schrijver bij dit mysterieuze project betrokken.

Visions – 2021

Anime, Japanse animatie, levert zeer spectaculaire series en films voor volwassenen op. Brute vechtscènes, een rijke verscheidenheid aan animatiestijlen: The Animatrix liet al zien dat Hollywood het medium goed kan benutten. De droom van veel fans komt nog dit jaar uit: Visions is een anthology-serie die naar Disney+ komt. De meest getalenteerde animators krijgen de kans om korte verhalen binnen het universum te vertellen, in hun eigen stijl. Dit wordt fascinerend!

A Droid Story – nog onbekend

Leuk al die piloten, Jedi en Rebellen, maar de echte sterren van Star Wars zijn natuurlijk R2-D2 en C-3PO. Gelukkig krijgt dat iconische duo ook hun egien serie, in de vorm van de animatieserie A Droid Story. We weten enkel dat de droids op avontuur gaan met een nieuwe held. Als Disney echter ook maar een beetje de magie van de Droids-cartoon van vroeger weet te evenaren, dan wordt het een prachtige toevoeging aan de franchise.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.