Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: baanbrekende SpaceX-serie van regisseur The Last Dance

Halverwege deze maand gaat Elon Musk geschiedenis schrijven met SpaceX. Althans, dat is het plan. Dan staat de allereerste “all-civilian” ruimtemissie op de planning. Netflix is erbij met de regisseur van The Last Dance, voor een baanbrekende “real-time” docuserie.

Aan de historische lancering gaat een hoop vooraf. De kersverse astronauten zijn de afgelopen maanden rigoureus getraind en klaargestoomd voor het tripje van hun leven.

Countdown: Inspiration4 Mission To Space

Gelukkig kan de rest, jij en ik ook, meekijken. Dat proces en de uiteindelijke lancering worden namelijk vastgelegd door niemand minder dan Jason Hehir, die vorig jaar diepe indruk maakte met zijn Michael Jordan-docuserie The Last Dance.

Het resultaat is een vijfdelige docuserie genaamd Countdown: Inspiration4 Mission To Space. Dat kondigde Netflix afgelopen maand al aan met een aantal eerste beelden. Niet alleen de ruimtemissie zelf is uniek.

Netflix gaat voor real-time

Netflix wil met Countdown namelijk zijn eerste praktisch real-time documentaire neerzetten. De eerste twee afleveringen zijn vandaag verschenen (6 september), met nog eens twee afleveringen op de planning voor 13 september.

Als alles goed gaat dan gaat SpaceX 15 september lanceren, met als resultaat een vijfde aflevering van filmlengte die nog voor het einde van september op Netflix moet staan. Oftewel, Jason Hehir zal flink door moeten bikkelen, in tegenstelling tot bij The Last Dance. Toen kon hij maandenlang in de archieven duiken.

Special en mijlpaal SpaceX

De ambitieuze lancering wordt overigens wat Netflix betreft een event voor het hele gezin. Op 14 september komt tevens A StoryBots Space Adventure uit. Een hybride special die live-action en animatie combineert om de missie uit te leggen. Van hoe de raketten van SpaceX werken tot hoe mensen in de ruimte eten en slapen.

De crew zal namelijk als alles goed gaat vijf dagen in de Dragon besteden, het ruimtevoertuig van SpaceX. Elon Musk noemt de lancering een “belangrijke mijlpaal op weg naar het toegankelijk maken van de ruimte voor iedereen.”

De missie wordt geleid door Jared Isaacman, de steenrijke CEO van Shift4 Payments. SpaceX heeft tevens de drie andere burgers aangekondigd die Isaacman zullen vergezellen op de reis: hoogleraar geowetenschappen (en tweevoudig NASA-astronautkandidaat) Sian Proctor, die de “missiepiloot” zal zijn; Hayley Arceneaux, een arts-assistent, die de eerste persoon in de ruimte zal worden met een prothetisch lichaamsdeel; en US Air Force-veteraan (en Lockheed Martin-ingenieur) Chris Sembroski.

Nu op Netflix

Ondertussen is het september, en kun je dus de eerste twee afleveringen gaan streamen op Netflix. De rest volgt op 13 september en de finale komt ergens tegen het einde van deze maand online. Als Musk en co. de klus weten te klaren, althans.

Het mooie is: ook de opbrengst van de Netflix Original gaat naar het goede doel:

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.