Felix Decavel
Felix Decavel Sneakers 26 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Snelste schoenen ter wereld’ hebben een 300W motor en AI

Teleportatie is voorlopig nog een verre droom, maar met de ‘Moonwalkers’ kun je alvast in lichtsnelheid van punt A naar punt B lopen. Maak kennis met ‘s werelds snelste schoenen.

De Moonwalkers zijn een soort sandalen met wieltjes onderaan die je om je schoenen vastbindt. Een ergonomisch scharniersysteem met kunstmatige intelligentie laat wandelaars toe om rustig te slenteren aan de snelheid van een (amateur) marathonloper.

Volgens het bedrijf achter de schoenen, Shift Robotics, zouden het de snelste schoenen ter wereld zijn. Mooie marketingterm, coole gadgets.

De snelste schoenen ter wereld

Elke Moonwalker-schoen heeft een kleine motor van 300 watt die de acht wielen onderaan de zool aandrijft. Dat zou dragers van de speciale sandalen het gevoel geven alsof ze op een horizontale loopband aan het lopen zijn, die je normaal gesproken in luchthavens terugvindt. Maar dan op de stoep. Je hoeft overigens geen geoefend (rol)schaatser te zijn. Volgens Shift Robotics voelt het echt alsof je gewoon een wandeling aan het maken bent.

moonwalkers, snelste schoenen ter wereld

Sensoren aan de zijkanten van de Moonwalkers verzenden elkaar continu signalen. Door middel van machine learning-technologie en verschillende algoritmes, leren de snelste schoenen ter wereld zichzelf aan te passen aan de snelheid en aan de manier van lopen van de gebruiker.

En mocht het toch eens mis gaan, remmen kunnen de Moonwalkers ook. De space-sandalen hebben een topsnelheid van ongeveer 11 kilometer per uur, maar in minder dan 1 meter sta je volledig stil. Maar slecht nieuws voor de snelheidsduivels onder ons. Snelheidsregelaars zullen ervoor zorgen dat je niet aan een rotvaart met je boodschappen een heuvel afvliegt.

moonwalkers, shift robotics, snelste schoenen ter wereld
(Afbeelding: Shift Robotics)

De Moonwalkers zijn in anderhalf uur volledig opgeladen en hebben een bereik van ongeveer 10 kilometer, afhankelijk van je snelheid en het terrein.

De AI-Moonwalkers van Shift Robotics kopen

Op dit moment zoekt Shift Robotics nog mensen die via Kickstarter willen investeren in het project, maar de snelste schoenen ter wereld zijn zo goed als af. De early bird-versies gaan (lopen? rennen?) de deur uit voor 1.000 euro en worden geleverd met een draagtas en USB-C oplader. Als je ze nu bestelt, kan je vanaf maart 2023 met de Moonwalkers door de straten zoeven.

Zijn de snelste schoenen ter wereld niet stijlvol genoeg voor je? Check dan hier welke sneakers Nike onlangs heeft onthuld. En wist je al dat het sportmerk ook met herfstkortingen strooit?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.