Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 26 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De top 5 rijkste mensen op aarde kent een ‘onbekende’ nieuwkomer

De top zoveel rijkste mensen op aarde verandert continu, maar het is vaak stuivertje wisselen tussen ususal suspects als Elon Musk, Jeff Bezos en Bill Gates. Maar in de top 5 van vandaag staat ook een voor het grote publiek onbekende nieuwkomer, Gautam Adani genaamd.

We baseren ons op de Bloomberg Billionaires Index. Dit een de meest betrouwbare realtime lijst met rijkste mensen op aarde, op basis van geschatte vermogens. Dat gaat een verder dan nattevingerwerk, Bloomberg heeft hier een groot team van financieel experts en journalisten op zitten.

De nieuwe top 5 rijkste mensen op aarde

Op nummer één in de lijst staat nog altijd de geniale gek Elon Musk, die onder meer CEO van Tesla en SpaceX is. En misschien komt Twitter daar binnenkort nog wel bij. Een nieuwkomer in de lijst is Gautam Adani uit India. De geschatte vermogens zijn weergegeven in dollars. Op het moment van schrijven staat de dollar nagenoeg gelijk aan de euro.

1. Elon Musk

Geschat vermogen: 210 miljard dollar

rijkste mensen op aarde, personen, jeff bezos, mcdonald's, eerste baantjes, elon musk, programmeren
Elon Musk (Afbeelding: AFP)

Elon Musk is CEO van Tesla, SpaceX en nog een reeks bedrijven. Hij is al een tijd lang de nummer één op de lijst met rijkste mensen op aarde. Lees hoe hij zijn slimme beloningssysteem heeft opgebouwd.

2. Jeff Bezos

Geschat vermogen: 144 miljard dollar

cnn, amazon, Jeff Bezos, rijkste mensen ter wereld
Jeff Bezos (Afbeelding: AFP)

Jeff Bezos is al eventjes geen CEO meer van Amazon, maar nog wel altijd grootaandeelhouder. Op dit moment is hij met Blue Origin vooral bezig met zijn ruimtehobby, en veel mensen hebben ervoor getekend om hem altijd in de ruimt te houden.

3. Bernard Arnault

Geschat vermogen: 143 miljard dollar

elon musk, bernard arnault, miljardair, gezakt, top 3, rijkenlijst
Bernard Arnault (Afbeelding: AFP)

De Franse zakenman Bernard Arnault is oprichter en bestuursvoorzitter van Louis Vuitton Moët Hennessy, een conglomeraat met luxemerken zoals Louis Vuitton, Dior en Fendi. Heeft hem geen windeieren gelegd.

4. Gautam Adani

Geschat vermogen: 122 miljard dollar

Gautam Adani, rijkste mensen op aarde, vermogen, elon musk, india
Gautam Adani (Afbeelding: ANP)

Dan de nieuwkomer in de lijst met rijkste mensen op aarde, Gautam Adani uit India. Geen tech-innovator of modemagnaat, maar een ouderwetse industrieel. Hij is de voorzitter en oprichter van Adani Group, een in Ahmedabad gevestigd multinationaal conglomeraat dat betrokken is bij de ontwikkeling en exploitatie van havens in India. Lees in dit artikel meer over de multimiljardair.

5. Bill Gates

Geschat vermogen: 111 miljard dollar

bill gates, rijkste mensen ter wereld, vermogen, rijkste personen op aarde, microsoft
Bill Gates (Afbeelding: ANP)

Hoeveel Microsoft-oprichter en filantroop Bill Gates ook doneert, het lukt hem maar niet om de top 5 rijkste mensen op aarde te verlaten. Als hij net zo zuinig als Jeff Bezos was geweest, was hij nog altijd de leider in het klassement.

Check ook het wagenpark van Gautam Adani.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.