Stijn Kuster
Stijn Kuster Rijk en Beroemd 25 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Bill gates schenkt megabedrag: ‘Weg van lijst met rijkste mensen’

Bill Gates ken je waarschijnlijk als medeoprichter van Microsoft en een van de rijkste mensen ter wereld. Hij hecht zelf alleen niet veel waarde aan zijn gigantische vermogen. Afgelopen week gaf hij 6 miljard dollar (5,88 miljard euro) weg aan een goed doel.

“Als ik naar de toekomst kijk, ben ik van plan om vrijwel al mijn vermogen aan de stichting te schenken. Ik zal afzakken en uiteindelijk van de lijst van ‘s werelds rijkste mensen verdwijnen”, liet de miljardair eerder al weten op Twitter.

Bill Gates gaf 6 miljard dollar weg

Het vermogen van de Amerikaan werd, voordat hij 6 miljard dollar weggaf, geschat op 132,3 miljard dollar (125,33 miljard euro). Dit is nu dus een een stukje minder.

Bijna 5,2 miljard dollar aan aandelen in Canadian National Railway Co. schonk de filantroop aan zijn eigen stichting, Bill & Melinda Gates Foundation. Dit goede doel richt zich met name op het verbeteren van gezondheid en kansen van mensen in ontwikkelingslanden. Daarbij zou Bill Gates op 22 juli 995 miljoen dollar aan Deere & Co.-aandelen (van John Deere) hebben geschonken aan zijn goede doel.

55 miljard geschonken

Volgens Amerikaans zakentijdschrift Forbes gaven Bill en zijn vrouw Melinda Gates in hun leven al 55 miljard dollar (53,89 miljard euro) aan goede doelen. De ondernemer stelt dat hij uiteindelijk al zijn rijkdom in de toekomst weggeeft.

En dan zijn er nog de auto’s

Hoewel Bill Gates voor een deel van zijn geld dus een sociaal en ethisch verantwoorde keuze maakt, geniet hij ook van zijn vermogen. Manners Magazine nam de bezittingen van de miljardair goed onder de loep en ontdekte een wagenpark met mooie klassieke Porsches en luxe bolides. Klik hier om een kijkje te nemen in de garage van Bill Gates.

Eat the rich: help tech-miljardairs uit de wereld door ze op te eten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.