Pim Jansen
Pim Jansen Rijk en Beroemd 13 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Eat the rich: help tech-miljardairs uit de wereld door ze op te eten

Altijd al een hap willen nemen uit de stoïcijnse tronie van Mark Zuckerberg of Elon Musk? Grijp nu je kans met een van de eat the rich popsicles (ijsjes op stok). Een ijstruck die rondrijdt in Los Angeles en New York verkoopt namelijk ijsjes met de hoofden van bekende tech-miljardairs.

Je moet dan wel even naar de Verenigde Staten afreizen, maar dan heb je ook wat. Het statement is in ieder geval cool. De verzameling lekkernijen is gedoopt tot eat the rich-ijsjes. Eat the rich is een slogan/hashtag die al langer rondgaat op internet en de groeiende weerstand tegen de allerrijksten symboliseert.

Eat the rich-ijsjes in vijf verschillende smaken

Op elk ijsstokje pronkt het (abstracte) hoofd van een van de vijf tech-miljardairs

  • Jeff Bezos (Amazon)
  • Jack Ma (Alibaba)
  • Mark Zuckerberg (Meta)
  • Bill Gates (Microsoft)
  • Elon Musk (Tesla)

De namen van de ijsjes luiden als volgt: Suck Zuck, Gobble gates, Munch Musk, Bite Bezos en Snack on Jack.

eat the rich, ijsjes, elon musk, mark zuckerberg
(Afbeelding: MSCHF)

Je herkent de heren op de ijsjes aan de typerende gelaatstrekken, zoals de bril van Bill Gates en het kapsel van Mark Zuckerberg. De ijsjes zijn een initiatief van kunstenaarscollectief MSCHF.

#eattherich

Achter het hele idee schuilt meer dan alleen een komische noot. De slogan eat the rich bestaat al langer en de hashtag #eattherich gaat veel rond op bijvoorbeeld TikTok. Het is een politieke slogan die wordt geassocieerd met weerstand tegen kapitalisme en de ongelijke verdeeldheid van welvaart, met in het bijzonder de vele miljarden die tech-miljardairs als Elon Musk bezitten.

Lekker ijsje, maar niet voor een klein prijsje

De ijsjes zijn met 10 dollar per stuk met opzet (te) duur gemaakt als ironische verwijzing naar kapitalisme en de graaicultuur van de grote tech-miljardairs.

Het initiatief van de verkoelende lekkernijen komt trouwens van MSCHF, het bekende kunstenaarscollectief uit Brooklyn. Het collectief was een tijdje terug ook verantwoordelijk voor de Nike Satan Shoes en heeft nu de pijlen gericht op de allerrijksten en dan met name de tech miljardairs.

Ben je toevallig op dit moment in een van deze Amerikaanse steden en wil je lekker bijten in Elon Musk of Jeff Bezos? Wees er dan snel bij, want de ijskarren rijden tot uiterlijk vandaag (13 juli) in de steden rond.

Elon Musk en eten

Elon Musk wil naar eigen zeggen de wereldhonger oplossen met 2% van zijn vermogen. Maar dan moet de VN wel aan deze voorwaarde voldoen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.