Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 27 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

NSFW: hier is de zuurstokroze Barbie x Maserati Grecale SUV

Of dit de meest afzichtelijke SUV ooit is? De vraag stellen, is hem vaak beantwoorden. Aan de andere kant: sommige dingen zijn zo fout, dat ze mooi zijn. En het is ongetwijfeld de meisjesdroom van veel autoliefhebbers. Feit is dat Maserati en Mattel een samenwerking zijn aangegaan voor deze Barbie SUV. En er zit een nobele boodschap achter.

Afgelopen maand kwam Maserati met de eerste volledig elektrische auto ooit. Doorgaans hebben petrolheads daar nogal moeite mee, maar vergeleken met deze roze nieuwkomer is dat hoogstwaarschijnlijk klein bier voor conservatieve autoliefhebbers.

Maserati x Barbie x Mattel

De Barbie-versie is een speciale editie van de nieuwste versie van de Grecale SUV. “Geïnspireerd door het Barbiecore-fenomeen wordt het project gedreven door de wederzijdse wens om grenzen te doorbreken en de unieke flair van beide merken te laten zien”, zo is te lezen in deze unieke campagne van Maserati.

Grecale SUV, maserati, barbie, matel, auto, collab, barbiecore
(Afbeelding: Maserati)

Hoe afzichtelijker, des te beter in dit geval. Te weten dat de opbrengsten van deze Masearti-SUV naar het Barbie Dream Gap Project gaan, een initiatief van Mattel dat samenwerkt met liefdadigheidsinstellingen om gelijke kansen voor meisjes te promoten. De roze lak is verzegeld in een iriserende toplaag, die een regenboogeffect vertoont op zonnige dagen. Het strakke zwarte interieur is voorzien van lederen accenten op de stoelen, dashboards, tapijten en deuren met roze accentstiksels. Ook opvallend zijn de op maat gemaakte ‘B’-badges.

Wat kost de roze Grecale SUV?

Wel wat over voor gelijke kansen van meisjes en toevallig op zoek naar een roze SUV? De Barbie x Maserati Grecale gaat in gelimiteerde oplage in de verkoop voor een vermoedelijke prijs van 330.000 dollar. De wagen is voorzien van een V6 Nettuno-motor met 530 pk. In 3,6 seconden trekt de auto op naar de 100 kilometer per uur en de rijdende zuurstok bereikt een topsnelheid van 285 kilometer per uur.

Maserati Grecale Barbie SUV
(Afbeelding: Maserati)

Meer details over Barbie x Maserati Grecale SUV komen in de loop van 2023. Hou de website van de Italiaanse autobouwer in de gaten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.