Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 27 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Ouders, opgelet: Nintendo brengt echt werkende Mario Kart uit

Ouders, opgelet: je kunt je eigen kinderdroom laten uitkomen dankzij een bijzondere samenwerking tussen Nintendo en een speelgoedfabrikant. Maak kennis met de Super Mario Kart 24V Ride-on Racer. Een werkende Mario Kart!

De allereerste Mario Kart vierde afgelopen augustus zijn dertigste verjaardag. Wat begon als een simpel racespelletje voor de Super Nintendo Entertainment System, de SNES dus, groeide uit tot een geliefde megafranchise.

30 jaar Mario Kart

Sure, er zijn meer speelbare personages en meer banen bij gekomen, maar in al die jaren is de formule van Mario Kart eigenlijk amper veranderd. Nieuwe gimmicks komen en gaan, maar in de kern blijft het die simpele, toegankelijke en vooral zeer vermakelijke kartracer.

30 jaar Mario Kart betekent tevens dat er al meerdere generaties aan ouders zijn die met het spel zijn opgegroeid. Ouders met wellicht wat spaargeld, of een aardig budget voor de feestdagen. Ouders die hun nostalgie graag mee willen geven aan hun kroost. Dan kun je naar de lokale kartbaan gaan en jezelf een paar minuten in de wereld van Nintendo wanen, maar je kunt ook een stapje verder gaan.

Super Mario Kart 24V Ride-on Racer

Een speelgoedboer genaamd JAKKS Pacific schiet daar graag in te hulp. Het Amerikaanse bedrijf heeft namelijk een echte kart gelanceerd. En niet zomaar een kart: een heuse Mario Kart! Het gaat om een echt werkend voertuig, gebaseerd op de haast iconische Standard Kart uit de gamereeks. De kart waarmee je begint als je het spel voor het eerst opstart. Het prijskaartje? 399,99 dollar.

Laten we meteen beginnen met het slechte nieuws. De Super Mario Kart 24V Ride-on Racer, een hele mond vol, is niet zo snel als zijn evenknie uit de games. Het voertuig gaat op zijn snelst 13 kilometer per uur. Een snelle Google-tocht leert ons dat de karts in de games ongeveer 100 kilometer per uur gaan. Klein verschilletje.

Super Mario Kart JAKKS PACIFIC
🏎 (Afbeelding: JAKKS Pacific)

Maar hé, dat mag de pret niet drukken. Je kunt met de achterwielen echt driften, je kunt echt schakelen, en het hebbeding is voorzien van een reeks aan geluidseffecten. Je hoort ze al in je hoofd: het muziekje dat begint als je een ster oppakt, een item box aantikt en de menumuziek van Mario Kart 8 Deluxe.

En volwassenen dan?

Oftewel, geluiden waar je als ouders al na een uurtje gek van wordt. Daarmee heb je ook meteen het slechtste nieuws van dit hele verhaal te pakken: je kunt er niet omheen dat de Super Mario Kart 24V Ride-on Racer voor kinderen is ontworpen.

Super Mario Kart JAKKS PACIFIC
🏎 (Afbeelding: JAKKS Pacific)

Vooralsnog is er enkel een model voor kinderen, waarbij de adviesleeftijd drie jaar en ouder is. Alleen al de officiële productfoto’s maken duidelijk dat je er als volwassene enkel staand in past.

Meer slecht nieuws

Als je desalniettemin graag je kind(eren) aankomende Sinterklaas met dit hebbeding verrast, dan staat de volgende uitdaging alweer voor de deur. Vooralsnog verkoopt enkel de Amerikaanse winkelketen Target de kart. Over een eventuele internationale lancering is nog niks bekend. Over Mario Kart gesproken: check ook het luxueuze horloge in Mario Kart-stijl dat Tag Heuer onlangs onthulde.

JAKKS Pacific

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.