Alrik de Jong
Alrik de Jong Horloges en accessoires 17 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het Super Mario Kart-horloge van TAG Heuer zit vol nostalgische details

Liefhebbers van horloges en oldskool games kunnen hun hart ophalen. TAG Heuer heeft de handen ineen geslagen met Nintendo en komt met een Super Mario Kart-horloge, uitgebracht in twee verschillende versies.

Super Mario Kart is een game die in 1992 voor het eerst uitkwam op de Super Nintento (SNES). Sindsdien is het computerspel niet meer weg te denken in de line-up van Nintendo. Ook op de Switch is er onlangs nog een nieuwe versie uitgekomen.

Super Mario Kart-horloge van TAG Heuer

Met het door Tag Heuer gemaakte horloge wordt het 30-jarige bestaan van de game gevierd. Het gaat om limited editions, die op 20 oktober beschikbaar komen. De goedkoopste editie kun je tot vandaag (17 oktober) reserveren. Voor de exclusieve editie kun je jezelf op goed geluk inschrijven.

Zoals gezegd zijn er twee versies van het horloge gemaakt door TAG Heuer. Op het ene horloge rijdt Super Mario op een van de tellers rond, achtervolgd door een blauw schildje met stekels en een kogel. Dit is de Formula 1 Tourbillon Chronograph, waarvan 250 exemplaren zijn gemaakt. Het andere klokje is de Formula 1 Chronograph, waarvan 3.250 exemplaren zijn gemaakt. Ook dit horloge zit vol nostalgische details uit de epische Nintendo-game.

Peperduur klokje

Het meest zeldzame horloge is uiteraard ook het duurste. Voor de Formula 1 x Mario Kart Tourbillon Chronograph betaal je 24.750 euro. Voor dat geld koop je overigens ook 86 Nintendo Switch-consoles. Hoe dan ook, registreren kan hier. Formula 1 Chronograph kost 4.150 euro.

super mario kart, tag heuer, horloge, watch, klokje
(Afbeelding: TAG Heuer)

Andere details op de Super Mario Kart-horloges van TAG Heuer zijn onder meer het M-logo op de kroon, belettering in de stijl van de game en een metertje met verschillende wapens als een ster of bananenschil. Maar goed, de klokjes zijn behoorlijk prijzig. Wat dat betreft kun je beter dit geniale PlayStation-klokje kopen voor 27 euro.

Dure horloges zijn sowieso een beetje passé. Check deze vijf beroemdheden met betaalbare edoch stijlvolle klokjes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.