Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 17 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

De 10 best betaalde beroemdheden op Instagram van nu

Tegenwoordig verdienen celebrities niet alleen grof geld met optredens of voetbalkunstjes. Ook via social media krijgen de grootste sterren een aardig centje zakgeld. Welke best betaalde Instagram-accounts konden afgelopen jaar de grootste bedragen overmaken naar hun rekening?

Elk jaar berekent Hopper HQ, een bedrijf dat data en analytics verzamelt over social media accounts, hoeveel de grootste Instagram-accounts verdienen per gesponsorde post. Als we alle reclame-posts bijeen tellen, kunnen we dus zien welke bekendheden van hun celebrity-status de grootste melkkoe hebben gemaakt. De 10 best betaalde Instagram-accounts van nu zijn gerangschikt op basis van de meest recente data, over het jaar 2021.

De best betaalde Instagram-accounts van nu

Kijk eens aan! Een lijstje waarin Cristiano Ronaldo boven Lionel Messi staat. Het gaat dan ook niet over voetbal.

1. Cristiano Ronaldo

De (waarschijnlijk niet eens meer) tweede beste voetballer ter wereld verdiende in 2021 maar liefst 1,6 miljoen dollar per gesponsorde Instagram-post. In totaal bracht dit hem ruim 85 miljoen dollar extra in het laatje.

Dit jaar heeft de Portugees zijn tarieven zelfs opgeschroefd. Wil je dat CR7 reclame maakt voor je merk op social media? Neem dan maar een extra hypotheek: van 2,4 miljoen euro om precies te zijn.

2. Lionel Messi

De (waarschijnlijk niets eens meer) beste voetballer ter wereld ging vorig jaar met 72 miljoen extra euro’s aan de haal.

Toch tenminste één bal die de GOAT niet heeft misgeslagen in 2021, na zijn matige prestaties bij PSG.

3. Virat Kohli

Wie? Virat Kohli is de Messi van het cricket, zeg maar (Move over, Sachin Tendulkar). Cricket is de populairste sport van India, tevens een land waar één vijfde van de wereldbevolking woont.

Op zich is het dus niet heel gek dat de grootste ster van de grootste sport in één van de grootste landen ter wereld, in de top drie komt te staan. Als cricketgrootheid verdiende hij wel meteen een stuk minder met zijn Instagram-account dan de twee voetbalgoden bovenaan het lijstje: 36 miljoen dollar.

4. Ellen DeGeneres

Ellen mag nog één van de rotste persoonlijkheden hebben onder de zon, het legt de talkshowhost in ieder geval geen windeieren. Ze staat op plek vier in de lijst met best betaalde beroemdheden op Instagram.

In totaal verdiende ze een ‘kleine’ 34 miljoen dollar extra met gesponsorde Instagram-posts.

5. Beyoncé

Het nieuwe album Renaissance van de popster is nog maar net uit, maar eigenlijk kan Beyoncé al een tijdje met pensioen.

In 2021 verdiende ze met haar Instagram-account alleen al 33,5 miljoen dollar.

6. Kevin Hart

De kleinste én de grappigste man op dit lijstje mocht naast de opbrengsten van zijn stand-up comedy-optredens ook 26 miljoen dollar op zijn rekening bijschrijven met dank aan zijn Instagram-account.

Als tiener zag hij zijn – compleet onrealistische – NBA-droom uiteenspatten door niemand minder dan Kobe Bryant, maar hij nam blijkbaar wel de gehaaide ondernemersgeest van de overleden basketbalster over.

7. Jisoo

Jisoo is een Zuid-Koreaanse superster die deel uitmaakt van de populairste K-pop meidengroep die het Aziatische land rijk is, Blackpink.

De Koreaanse zangeres en actrice kreeg dankzij gesponsorde posts op Instagram een kleine 19 miljoen dollar extra aan besteedbaar inkomen. Bekijk hieronder hoe ze fruit naar het hoofd krijgt geslingerd bij James Corden op de bank.

8. Anitta

Deze Braziliaanse alleskunner heeft zichzelf opgewerkt vanuit de favela’s tot één van de populairste sterren van het Zuid-Amerikaanse land.

De singer/songwriter/actrice/danseres mocht dankzij gesponsorde posts ruim 16 miljoen euro bijschrijven in het jaar 2021 en komt daarmee op 8 te staan in het lijstje van best betaalde Instagram-accounts.

9. Larissa Manoela

Larissa Manoela is het Latina-equivalent van een Disney-kinderster die niet aan de druk ten onder ging (sorry Lindsay Lohan). Al op 4-jarige leeftijd werd ze bij het grote Braziliaanse publiek bekend door haar rolletje in een telenovelle.

Ze is vooral bekend als actrice, maar tegenwoordig waagt ze zich ook aan zang en heeft ze een aantal boeken op haar naam staan. In 2021 verdiende ze met haar Instagram-account 15 miljoen euro extra.

10. Dua Lipa

De wereldberoemde Britse zangeres Dua Lipa rondt dit lijstje van best betaalde Instagram-accounts af met een extra beschikbaar inkomen van 13 miljoen euro dankzij gesponsorde posts.

Best betaalde OnlyFans-accounts

Check ook ons artikel over de best betaalde beroemdheden op OnlyFans.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.