Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 26 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Salomon XT-6 ‘Ghost Gray’

De Salomon XT-6 behoort zowel qua pasvorm als stijl tot onze favoriete sneakers van dit moment. Over iedere nieuwe kleurcombinatie zijn enthousiast, al is de Ghost Gray juist geen combinatie van kleuren, maar een monochrome parel.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een stel coole trail-schoenen voor de outdoor-liefhebber die stijl stiekem ook wel belangrijk vindt.

Salomon XT-6 ‘Ghost Gray’

De XT-6 werd voor het eerst in 2013 gelanceerd en werd al snel een favoriete schoen onder topatleten voor ultralopen onder zware omstandigheden. Inmiddels domineert het model van het Franse merk Salomon het straatbeeld als lifestyle-schoen. De sneakers beschikken over herziene kleuren en materialen, maar bieden nog dezelfde demping, duurzaamheid en Descent Control-technologie.

Je vindt de Salomon XT-6 doorgaans in opvallende kleurcombinaties, maar de Ghost Gray is volledig grijs. Op het gekleurde merklogo op de tong na, uiteraard. Dat maakt deze sneakers juist zo begerenswaardig. Deze stijlvolle nieuwkomer koop je nu voor 180 euro.

Top 5 sneakers van vorige week

Je dagelijkse portie sneakers verpakken we ieder weekend samen tot een top 5 van de week. Check hier de nieuwste schoenen van week 8 in 2024. Die week daarvoor behandelden we ook een paar Salomon XT-6, maar dan de nieuwe Gore-Tex variant.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.