Coen Grutters
Coen Grutters Sneakers 25 feb 2024
Leestijd: 5 minuten

Top 5 sneakers van week 8: New Balance, Nike Zoom en meer

Elke week behandelen we een vijftal nieuwe sneakers. Alle stappers van week 8 vatten we vandaag voor je samen. Van de gewaagde Nike Zoom Vomero 5 Pacific Moss tot de stijlvolle New Balance 990v4.

Verder zagen we deze week de Mizuno Wave Mujin TL GTX die pronkte met zijn gebruik van het (over)gewaardeerde Gore-Tex en de Onitsuka Tiger Mexico 66, die ondanks zijn leeftijd dé schoen van 2024 lijkt te worden.

Top 5 sneakers van week 8 in 2024

Hieronder een overzichtje van alle stappers die we de afgelopen dagen behandeld hebben.

New Balance 990v4

Allereerst aandacht voor een tijdloos paar schoenen, met een tijdloos prijskaartje. “Toen hij in 1982 voor het eerst werd geïntroduceerd, had de 990 een elegante, ingetogen grijze kleurstelling en een destijds ongehoord prijskaartje van drie cijfers”, stelt het merk immers zelf over de sneakers. Met een prijs van 240 euro zijn deze 990v4 nog altijd niet bepaald goedkoop te noemen. Maar daar krijg je veel voor terug: exclusieve sneakers die iedere outfit er beter uit laten zien.

New Balance MADE in USA 990v4 sneakers
(Afbeelding: New Balance)

Deze versie van de New Balance Made in USA 990v4, zoals hij voluit wordt genoemd, is de nieuwste toevoeging aan de seizoenscollectie. Hij onderscheidt zich volgens het merk met zijn grijze, zwarte en witte kleurengebruik in combinatie met de verschillende materialen zoals nubuck, mesh en opgeruwd suède. Meer dan 70 procent van het materiaal komt uit de Verenigde Staten, waardoor New Balance het Made in USA-label eraan gehangen heeft.

New Balance MADE in USA 990v4 sneakers
(Afbeelding: New Balance)

“De oorspronkelijke ontwerpers van de 990 hadden de opdracht om de beste hardloopschoen op de markt te maken”, schrijft het merk op zijn site over de New Balance 990. “Het eindproduct voldeed ruimschoots aan de verwachtingen en voor fanatieke hardlopers en trendsetters was de 990 een teken van kwaliteit en superieure smaak.”

Nike Zoom Vomero 5 Pacific Moss

Hoewel door de modder banjeren met de Nike Zoom Vomero 5 Pacific Moss zonde zou zijn, maakt de kleurencombinatie het een geschikt paar stappers voor een boswachter. En sinds we weten hoeveel boswachters verdienen, durven we te stellen dat zij de 169,99 euro die deze groen-paarse Nike-sneakers kosten vast moeiteloos kunnen aftikken.

Nike Vomero Zoom 5 pacific moss nieuwe sneakers 20 februari 2024
(Afbeelding: Nike)

De sneakers bestaan uit meerdere lagen van onder meer suède, textiel, leer en plastic. “Zwarte en paarse accenten steken af tegen het mosgroene bovenwerk. Dit biedt een aardse kijk op deze stoere streetwear-favoriet”, schrijft het merk zelf over deze Nike Zoom Vomero 5’s.

Mizuno Wave Mujin TL GTX

Dan nu de Wave Mujin TL GTX. Sneakerheads zullen de gelijkenissen met de Wave Mujin TL direct zien, maar deze sneakers zijn anders. Zo is het leer vervangen voor een ‘warmteverplaatsende stof’.
Daarnaast schrijft Mizuno trots dat de sneakers ‘een nieuwe, spannende samenwerking brengt met Gore-Tex, wereldwijd bekend om zijn waterdichte membranen.’

Mizuno WAVE MUJIN TL GTX sneakers maandag 19 februari 2024
(Afbeelding: Mizuno)

Afijn, terug naar de Mizuno Wave Mujin TL GTX. De sneakers bieden volgens de fabrikant een uitgesproken buitengevoel, terwijl het toch strak en verfijnd zijn vormgegeven. Wil je van deze schoenen met dubbelleven genieten, dan moet je 190 euro uit je portemonee toveren.

Onitsuka Tiger Mexico 66

Binnen de modekringen van TikTok gaan de Onitsuka Tiger Mexico 66 viral en ook wereldsterren zoals Kaia Gerber en Kendall Jenner hebben de sneakers weer teruggevonden. We zeggen ‘teruggevonden’, omdat het model eigenlijk al een oudje is. Een eerste versie van de Onitsuka Tiger Mexico 66 kwam in – je verwacht het niet – 1966 op de markt. Een liefde voor de retro styling maakt dat de modewereld deze sneakers nu opnieuw omarmt.

sneakers Onitsuka Tiger mexico 66
(Afbeelding: Onitsuka Tiger)

Onitsuka Tiger speelt hier slim op in door nieuwe kleurstellingen uit te brengen. Zo voelt de oude schoen toch nog een beetje nieuw en is er voor ieder wat wils. Althans, voor ieder die de portemonnee trekt. De standaardversie van de Onitsuka Tiger Mexico 66 kost tussen de 110 en 230 euro, met veelal SD-versies in de bovenkant van die prijsrange. Deze variant wordt in Japan gemaakt van betere materialen en schijnt zelfs iets anders van vorm te zijn.

Adidas Country OG Low Trainers

Adidas ontwikkelde deze sneakers in aanloop naar de Olympische Spelen van München die in 1972 gehouden werden. Waar de sneakers destijds met name gedragen werden door de atleten, zijn de schoenen inmiddels uitgegroeid tot een model voor iedereen.

adidas country og sftm nieuwe sneakers 21 februari 2024 Adidas Country OG Low Trainers
(Afbeelding: Adidas)

Het hardloop-dna vind je ook nu nog terug in de sneakers. “Alle details waar hardlopers vroeger zo van hielden, zijn er nog steeds: de zachte demping, de gripvaste buitenzool en het lage profiel”, schrijft Adidas zelf over de schoenen. Zie jij jezelf al in deze Adidasjes paraderen? Voor 140 euro ben je de man.

Puma en Porsche creëren samen verrassend betaalbare sneakers

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.