Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 4 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Top 5 sneakers van week 5: Salomon, Nike Dunk Low en meer

Een overzicht van de nieuwe sneakers die in week 5 van 2024 zijn uitgekomen. Van Nike tot Salomon en een uniek paar Adidas met korting.

Deze week onder meer een NBA-editie van de Nike Dunk Low en twee paar trail-sneakers. Check ook de puike collab van Kenzo en Asics.

Top 5 sneakers van week 5 in 2024

We hebben voor je op de plank:

Salomon XT-6 Gore-Tex

Deze stijlvolle stappers vormen naar eigen zeggen een mijlpaal in de trail-erfenis van Salomon. Schoenen bestemd voor functionele techniciteit zijn geëvolueerd tot sneakers met een cultstatus. De XT-6 Gore-Tex is uitgerust voor de zwaarste omstandigheden in de stad en beschikt over een innovatief ePE-membraan, een PFC-vrije vuilwerende mesh-constructie en duurzame demping en stabiliteit, ongeacht de afstand.

alomon XT-6-Gore-tex Sneakers
(Afbeelding: Salomon)

Dan wat meer technische specificaties over de Salomon XT-6 Gore-Tex. De sneakers hebben een drop van 10 millimeter en een gewicht van 357 gram. Door de Gore-Tex zijn de schoenen waterdicht. Je koopt ze voor 195 euro in allerlei verschillende kleuren. De gloednieuwe Safari / Black is helaas uitverkocht via de officiële website, maar bij Asphaltgold (check eerst wel de wisselende reviews) koop je ze nog. Onze persoonlijke favoriet Desert Sage / Lily Pad / Laurel Wreath is nog in alle maten verkrijgbaar via de eigen website van het Franse merk.

Nike Dunk Low ‘NBA Paris’

Laat je liefde voor de NBA publiekelijk zien met deze de klassieke look van een basketbalicoon uit de jaren 80. De retro basketbalstijl is al lekker, de toevoeging van de National Basketball Association maken het plaatje compleet.

nieuwe nike dunk low nba sneakers zijn betaalbaar
(Afbeelding: Nike)

Nike Dunk Low ‘NBA Paris’ is vanaf vandaag te koop en relatief betaalbaar. Je koopt de sneakers voor 129,99 euro. De enige kleurencombinatie tot nu toe is de bovenstaande Dark Stucco/Summit White/Metallic Gold/Zwart.

Asics Gel-Kayano 20 x Kenzo

“Deze sneakers halen inspiratie uit verschillende Gel-Kayano ontwerpen en de mijlpalen die de 30-jarige geschiedenis van de serie hebben beïnvloed. We zijn begonnen met de basisconstructie van dit iconische silhouet. Daarop hebben we het bovenwerk aangepast met verschillende materialen en badge-details uit verschillende tijdperken van deze iconische schoen”, vertelt Asics ons.

Asics geeft Gel-Kayano 20 sneakers heerlijke Kenzo make-over 2024
(Afbeelding: Asics x Kenzo)
(Afbeelding: Asics x Kenzo)

Deze Kenzo-uitvoering heeft verschillende colorways die de 30e verjaardag van de franchise vieren. De ene is uitgevoerd met asymmetrische kleuren, die staan voor iconische kleurstellingen uit het Gel-Kayano archief van Asics. De andere benadrukt het veelvuldige gebruik van zilver in de chronologie van de schoen, terwijl 3M -accenten de technische oorsprong van het ontwerp benadrukken. En dan is er nog een zwarte editie met kleurrijke details. De sneakers zijn nu te koop voor 290 euro.

New Balance 610T

Of je nu op gaat op ruig terrein of gewoon de stad ingaat, de New Balance 610T is er geschikt voor. Deze veelzijdige en comfortabele herensneakers hebben een modieus trail-design, dat geïnspireerd is op het begin van dit millennium. Het zijn natuurlijk geen volwaardige trailrunschoenen, maar ze hebben wel een prettige outdoorstijl.

new balance 610t, nieuwe trail-sneakers, betaalbaar
(Afbeelding: New Balance)
new balance 610t, nieuwe trail-sneakers, betaalbaar, wit
(Afbeelding: New Balance)
new balance 610t, nieuwe trail-sneakers, betaalbaar, zwart
(Afbeelding: New Balance)

Zoals je ziet zijn de nieuwe trail-sneakers verkrijgbaar in het beige, zwart en wit met zwarte details. Je koopt de New Balance 610T voor 130 euro en naar de standaarden van tegenwoordig is dat een relatief schappelijke prijs.

Adidas Velosamba (met korting)

Dan nog een paar sneakers en fietsschoenen ineen, die je nu met korting koopt. Lees hier meer.

adidas velosamba sneakers fietsschoenen korting
(Afbeelding: Adidas)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.