Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 29 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de dag: Salomon XT-6 Gore-Tex

Tijd om op deze zonnige maandag de natuur in te gaan, om vervolgens nog even door de stad te flaneren. Dat doe je op de Salomon XT-6, sneakers die trail en street combineren. Check de nieuwe editie met Gore-Tex, verkrijgbaar in veel nieuwe kleuren.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. In het weekend voegen we deze samen tot de sneakers van de week. Vandaag een paar Salomon XT-6, voor de outdoor-liefhebber die ook stijl belangrijk vindt. Daarbij de notie dat de schoenen van dit merk niet een heel brede voorkant hebben.

Salomon XT-6 Gore-Tex

Deze stijlvolle stappers vormen naar eigen zeggen een mijlpaal in de trail-erfenis van Salomon. Schoenen bestemd voor functionele techniciteit zijn geëvolueerd tot sneakers met een cultstatus. De XT-6 Gore-Tex is uitgerust voor de zwaarste omstandigheden in de stad en beschikt over een innovatief ePE-membraan, een PFC-vrije vuilwerende mesh-constructie en duurzame demping en stabiliteit, ongeacht de afstand.

alomon XT-6-Gore-tex Sneakers
(Afbeelding: Salomon)

Dan wat meer technische specificaties over de Salomon XT-6 Gore-Tex. De sneakers hebben een drop van 10 millimeter en een gewicht van 357 gram. Door de Gore-Tex zijn de schoenen waterdicht. Je koopt ze voor 195 euro in allerlei verschillende kleuren. De gloednieuwe Safari / Black is helaas uitverkocht via de officiële website, maar bij Asphaltgold (check eerst wel de wisselende reviews) koop je ze nog. Onze persoonlijke favoriet Desert Sage / Lily Pad / Laurel Wreath is nog in alle maten verkrijgbaar via de eigen website van het Franse merk.

Sneakers en wandelschoenen ineen

Waar we deze week beginnen met trail-sneakers, eindigden we vorige week met stijlvolle wandelschoenen. Check de betreffende HOKA Tor Summit, verkrijgbaar in het beige en zwart.

Salomon XT-6-Gore-tex Sneakers safari
Deze Safari / Black was in no-time uitverkocht (Afbeelding: Salomon)

In het weekend voegen we zoals gezegd alle ‘sneakers van de dag’ samen tot de top 5 van de week. Check hier de nieuwe schoenen van week 4 in 2024.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.