Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 27 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Top 5 sneakers van week 4: Hoka, Nike Air Max SB en meer

Met iedere werkdag een paar sneakers van de dag, schotelen we je in het weekend het totaalplaatje voor. Een overzicht van de nieuwe schoenen die in week 4 van 2024 zijn uitgekomen.

Van betaalbare Asics tot peperdure wandelschoenen van Hoka, ook ditmaal weer voor ieder wat wils. Onze persoonlijke favoriet van week 4: de betaalbare en unieke Converse x Turnstile.

Top 5 sneakers van week 4 in 2024

We hebben voor je op de plank:

Maandag: Nike Air Max Ishod SB

Altijd leuk, een nieuwe telg binmnen de Air Max-familie, en dan ook nog met SB-bloed. De skateschoenen hebben details die zijn geïnspireerd op de iconische basketbalschoenen van de jaren 90 en bieden de stevigheid die je nodig hebt om hard te skaten. Deze creatieve variant op het originele Ishod-design is uitgevoerd met vernieuwde mesh, zichtbare Nike Air (met Max Air technologie) en een kuipzool die gemakkelijk inloopt. Trek hem aan en skate er direct op weg.

De skateschoenen worden aanvankelijk in twee kleurcombinaties uitgebracht. Je koopt de Air Max Ishod SB van Nike nu eindelijk in Nederland voor 109 euro. De eerste reviews zijn lovend.

Dinsdag: Asics Gel-Sonoma 15-50 in cementgrijs

De nieuwe uitvoering van deze sneakers is uitgevoerd in het cementgrijs, met subtiele rode details. Een lekkere combinatie naar onze mening. Ook prettig is de gebroken witte in plaats van maagdelijk witte buitenzolen. Niet voor niets behoort de nieuwe Gel-Sonoma 15-50 tot de Future Trail-lijn van Asics; je draagt ze ook op onverhard terrein. De veters in outdoor-stijl maken het plaatje compleet.

De sneakers vinden hun inspiratie volgens het Japanse merk in de vrije natuur. Het model is om precies te zijn geïnspireerd door het bovenwerk van de 15-50 cross-spike. De sneakers werden oorspronkelijk ontworpen voor wedstrijdlopers op allerlei terreinen. Maar met deze nieuwe aangepaste versie van de Asics Gel-Sonoma 15-50 kun je nu ook behendig door de stad en over bergpaden manoeuvreren.

Voor de constructie van de sneakers heeft Asics onderdelen van de eerste twee Gel-Sonoma-trailschoenen gebruikt. Van je dagelijkse wandeling tot trektochten over rotsachtige hellingen, deze schoenen zorgen voor geavanceerde demping en grip in alle mogelijke omgevingen.

Ofschoon de Gel-Sonoma 15-50 oogt als een model uit de absolute premium-lijn van Asics, zijn de sneakers met een prijs van 130 euro relatief betaalbaar. Eerdere kleuredities koop je nu zelfs met korting, voor 78 euro.

Woensdag: Nike Air Jordan 1 Mule Golf

Het idee van zogeheten mules is simpel: je tenen en wreef van je voet zijn bedekt en de achterkant is open. Schoeisel waarmee men duizenden jaren geleden al rondliep. Destijds werden de schoenen vooral privé gedragen. Net als met badslippers, zijn die tijden (helaas) voorbij.

Nike Air Jordan 1 Mule Golf sneakers mules
(Afbeelding: Nike)

Nike speelt op die trend is en komt met de Air Jordan 1 Mule Golf, een speciale versie van de Air Jordan-golfschoenen die we tot nu toe enkel als hoge en lage uitvoering kenden. Zoals het echte Jordans betaamt, komen de mules in de rood-zwarte kleurstelling die basketballegende Michael Jordan zelf ooit bedacht. Zoals gezegd zijn deze sneakers niet bestemd voor op het basketbalveld, maar voor op de golfbaan. Een merkwaardige combi met een strakke witte chino en een mintgroene polo.

Nike Air Jordan 1 Mule Golf sneakers mules
(Afbeelding: Nike)

Durf je de deze Nike Air Jordan 1 Mule Golf aan? Dan moet je nog even geduld hebben. De verwachting is dat Nike de sneakers op 2 februari lanceert voor 110 dollar, wat neerkomt op zo’n 100 euro. Liever niet gezien worden in deze mules?

Donderdag: Converse x Turnstile skatechoenen

Op de redactie hebben we een zwak voor punkrock. Ondergetekende zit nog vast in de jaren 90, en gaat regelmatig terug naar zijn middelbare schooltijd via bands als NOFX en Rancid. Freelance-redacteur Noah Korevaar zit meer in de punkrock van vandaag en tipte eerder al Turnstile als een van zijn favoriete bands van de afgelopen jaren. Tot zover de persoonlijke duiding.

Converse en de coolste punkband van nu droppen nieuwe sneakers
One Star Pro (Afbeelding: Converse x Turnstile)

Vandaag (25 januari 2024) zijn de Converse x Turnstile sneakers gelanceerd, ook op de Nederlandse website. De One Star Pro-skateschoenen uit de collab koop je voor 90 euro. Hierop worden unieke details van de albumhoezen gecombineerd met skateboarding-features. De Converse x Turnstile Chuck 70, een hoge zwarte editie met tevens albumdetails, koop je voor 100 euro.

converse x turnstile chuck taylor 70 skate sneakers
Chuck Taylor 70 (Afbeelding: Converse x Turnstile)

Vrijdag: HOKA Tor Summit

De Tor Summit van Hoka heeft een op de Alpen geïnspireerde vorm als eerbetoon aan klassieke wandelschoenen. De sneakers beschikken uiteraard over HOKA’s kenmerkende demping en zijn opnieuw vormgegeven met luxe nubuckleer, een rubberen spatdeel, zigzagstiksels en metalen oogjes. Het resultaat? Een echte trailschoen met urban ontwerpaccenten.

De sneakers en wandelschoenen ineen zijn vandaag in de verkoop gegaan en het zijn hardlopers, in figuurlijke zin. Je koopt ze nu in het beige en zwart voor 210 euro. Klinkt veel, maar gezien de kwaliteit en toepasbaarheid voor zowel straat als trail, is dat niet zo’n gekke prijs.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.