Coen Grutters
Coen Grutters Sneakers 24 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Air Jordan 1 Mule Golf

Iedereen heeft thuis wel een paar afgetrapte sloffen waar je moeiteloos in- en uitstapt. Ze zitten als gegoten, maar zijn helaas niet erg. Nike denkt de oplossing te hebben in de vorm van de Air Jordan 1 Mule Golf. Sneakers zonder loshangende veters die je bij elke stap een heupfractuur proberen te bezorgen.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. In het weekend voegen we deze samen tot de sneakers van de week. Vandaag een paar Air Jordan 1 Golf-schoenen die de sirene van de modepolitie doet laaien.

Nike Air Jordan 1 Mule Golf

Het idee van zogeheten mules is simpel: je tenen en wreef van je voet zijn bedekt en de achterkant is open. Schoeisel waarmee men duizenden jaren geleden al rondliep. Destijds werden de schoenen vooral privé gedragen. Net als met badslippers, zijn die tijden (helaas) voorbij.

Nike Air Jordan 1 Mule Golf sneakers mules
(Afbeelding: Nike)

Nike speelt op die trend is en komt met de Air Jordan 1 Mule Golf, een speciale versie van de Air Jordan-golfschoenen die we tot nu toe enkel als hoge en lage uitvoering kenden. Zoals het echte Jordans betaamt, komen de mules in de rood-zwarte kleurstelling die basketballegende Michael Jordan zelf ooit bedacht.

Prijs van de sneakers

Zoals gezegd zijn deze sneakers niet bestemd voor op het basketbalveld, maar voor op de golfbaan. Een merkwaardige combi met een strakke witte chino en een mintgroene polo.

Nike Air Jordan 1 Mule Golf sneakers mules
(Afbeelding: Nike)

Durf je de deze Nike Air Jordan 1 Mule Golf aan? Dan moet je nog even geduld hebben. De verwachting is dat Nike de sneakers op 2 februari lanceert voor 110 dollar, wat neerkomt op zo’n 100 euro. Liever niet gezien worden in deze mules? Check dan deze sportieve Asics.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.