Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 31 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Asics Gel-Kayano 20 x Kenzo

Het Japanse sportmerk Asics en het Franse modehuis Kenzo hebben de handen ineen geslagen voor een kleurrijke collab. Check deze nieuwe editie van de Gel-Kayano 20, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. In het weekend voegen we deze samen tot de sneakers van de week. Op de laatste dag van januari 2024 een paar schoenen voor de purist; een mix van Japanse stijl en Franse elegantie.

Asics Gel-Kayano 20 x Kenzo

“Deze sneakers halen inspiratie uit verschillende Gel-Kayano ontwerpen en de mijlpalen die de 30-jarige geschiedenis van de serie hebben beïnvloed. We zijn begonnen met de basisconstructie van dit iconische silhouet. Daarop hebben we het bovenwerk aangepast met verschillende materialen en badge-details uit verschillende tijdperken van deze iconische schoen”, vertelt Asics ons.

Asics geeft Gel-Kayano 20 sneakers heerlijke Kenzo make-over 2024
(Afbeelding: Asics x Kenzo)
(Afbeelding: Asics x Kenzo)

Deze Kenzo-uitvoering heeft verschillende colorways die de 30e verjaardag van de franchise vieren. De ene is uitgevoerd met asymmetrische kleuren, die staan voor iconische kleurstellingen uit het Gel-Kayano archief van Asics. De andere benadrukt het veelvuldige gebruik van zilver in de chronologie van de schoen, terwijl 3M -accenten de technische oorsprong van het ontwerp benadrukken. En dan is er nog een zwarte editie met kleurrijke details. De sneakers zijn nu te koop voor 290 euro.

Sneakers van gisteren

Vind je 290 euro veel te overdreven voor een paar schoenen? Check dan de betaalbare Nike Dunk Low ‘NBA Paris’, die we gisteren uitlichtten als sneakers van de dag.

(Afbeelding: Asics x Kenzo)

Er komt meer goeds uit Japan dan Asics. Ontdek ook deze zeven Japanse geheimen die ieder zogenaamd ‘gezond dieet’ overbodig maken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.