Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 4 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze cocktail uit de roaring twenties is weer mateloos populair

Ga je een avondje cocktails drinken, maar heb je zin in iets anders dan een Esma, Mojito of Gin Tonic? Dan is de Rémy Sidecar precies wat je zoekt. De cocktail bestaat 100 jaar, maar is opnieuw aan een opmars bezig.

In de roaring twenties was de Rémy Sidecar een iconische cocktail. Na een verwoestende oorlog waren het de in Europa gestationeerde Amerikanen die verzot waren op de mix van cognac, sinaasappellikeur en citroensap.

Cocktail in motorzijspan

De cocktail zou zijn naam danken aan de kapitein van het Amerikaanse leger, die zich in Parijs het liefst liet vervoeren in een motorzijspan – een sidecar, dus. Van de Buck’s Club in Londen tot Harry’s Bar en het Ritz in Parijs: in de grote steden groeide de Sidecar uit tot meest populaire cocktail.

Die trend zien we 100 jaar na dato opnieuw: de magie van de roaring twenties uit de vorige eeuw herleeft in de huidige jaren 20. Kijk maar naar de vele vintage bars en restaurants in art deco-stijl en elegante hotellobby’s met oog voor detail, goede muziek en fijne gedestilleerde dranken zoals Rémy Martin Cognac en Contreau.

Origineel recept

Het geheim van een goede cocktail zoals de Sidebar is de authenticiteit: weinig opsmuk en trouw blijven aan het originele recept. Vandaag de dag zijn de verhoudingen voor een goede Sidecar volgens Rémy Martin 3, 2, 1: 3cl. Rémy Martin 1738 Accord Royal, 2 cl. Cointreau en 1 cl. citroensap.

De zachte, ronde smaak van Rémy Martin 1738 Accord Royal wordt versterkt door het zoete van de Cointreau en de heldere citrussmaak. Dankzij dit sobere basisrecept heeft de toevoeging van een moderne twist of garnituur des te meer impact.

Zo maak je ‘m thuis

30 ml Rémy Martin 1738 Accord Royal

20 ml Cointreau

10 ml citroensap

Schud alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs tot de buitenkant van de shaker ijskoud is. Schenk de cocktail in je mooiste glas. Garneer met een sinaasappel- of citroenschil. Cheers!

In samenwerking met Rémy Martin

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.