Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 4 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe rijk Elon Musk écht is, zie je in deze eindeloze pixel-visualisatie

Je leest vaak over het vermogen van Elon Musk. Maar hoe rijk is de CEO van Tesla, Twitter en SpaceX écht? Om er enigszins een beeld van te krijgen, is er een briljante visualisatie gemaakt door Engaging Data.

Elon Musk is de rijkste mens ooit. Zo kon hij met gemak Twitter kopen, om vervolgens het logo te veranderen in een hond. Ook zou hij het wereldvoedselprobleem in zijn eentje kunnen oplossen.

Pixel-visualisatie toont hoe rijk Elon Musk is

Maar dat zet allemaal nog niet echt in perspectief hoe rijk de rijkste mens ooit écht is. Hoe verhoudt zijn vermogen zich bijvoorbeeld tot het aantal olietankers dat hij kan kopen? Of tot de jaarinkomsten van een gemiddeld huishouden? Of tot het vermogen van Tiger Woods?

visualisatie, hoe rijk is elon musk, geniaal, grafiek
Het laatst geüpdatet op 27 februari 2023 (Afbeelding: Engaging Data)

Welnu, er is een zeer simpel opgemaakte edoch briljante visualisatie die dit allemaal in perspectief zet. De tool begint met een kleine schaalindicatie. Zo wordt aangegeven dat 1 pixel staat voor 1.000 dollar. Een vierkantje van een paar pixels staar voor de inkomsten van een gemiddeld huishouden. Et cetera. Je scrolt eindeloos naar rechts, totdat je uitkomt bij het vermogen van Elon Musk. Bekijk de visualisatie HIER. En pas op voor een duimblessure tijdens het scrollen.

Het vermogen van Jeff Bezos in perspectief

Wil je naast Elon Musk ook weten hoe rijk Jeff Bezos, die schofterige oprichter van Amazon, echt is? Ook zijn vermogen is in perspectief gezet met een visualisatie. Lees en bekijk hier meer.

Duidelijk, Elon Musk en Jeff Bezos zijn beide aardig rijk. En met een dergelijk vermogen kom je vanzelf uit bij grensoverschrijdende hobby’s. Zoals ruimtereizen, iets dat beide heren graag doen. Leuk een aardig, die bedrijven van de miljardairs, maar lees in dit artikel ook hoe ze met SpaceX en Blue Origin de ruimtevaart in de war schoppen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.