Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 27 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk is nu de rijkste mens ooit: dit is zijn vermogen

Elon Musk is volgens Forbes sinds deze week de rijkste mens ooit. Het aandeel van Tesla is afgelopen week zo extreem gestegen, dat het bedrijf meer dan één biljoen dollar waard is. En iedereen die dit foefje van de CEO kent, weet wat dit ongeveer met zijn persoonlijke vermogen doet.

Maar eerst even de cijfers van Tesla in perspectief. Een biljoen is een miljoen keer een miljoen. Of makkelijker gezegd: duizend keer een miljard. Omgerekend is het bedrijf van Elon Musk dus 860 miljard euro waard. En als we de Amerikaanse bank Morgan Stanley mogen geloven, wordt de elektrische autofabrikant de komende jaren alleen maar meer waard.

Het vermogen van Elon Musk, de rijkste man ooit

Volgens het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes is het vermogen van Elon Musk dankzij de stijgende Tesla-aandelen nu meer dan 250 miljard dollar. Bijna genoeg om in zijn eentje het wereldvoedselprobleem op te lossen, maar dat terzijde.

De Tesla-CEO is in ieder geval de voormalige Amazon-CEO Jeff Bezos voorbij. Die stond tot voor kort, met een vermogen van iets meer dan 200 miljard dollar, te boek als rijkste mens ooit. Eerder deze maand maakte Elon Musk zijn ruimteconcurrent Jeff Bezos al belachelijk met een zilveren medaille, nu kan hij dat weer doen, mocht hij nog steeds zo kinderachtig zijn.

Eerste biljonair ooit?

Vermoedelijk neemt de groei van Tesla en het vermogen van Elon Musk alleen maar toe. De Amerikaanse bank Morgan Stanley voorspelt in The Guardian dan ook dat de man achter Tesla, SpaceX, Boring Company en Neuralink de eerste biljonair ooit wordt. Dat zou betekenen dat hij straks over 1000 miljard dollar beschikt. Doe er wat nuttigs mee, zouden we zeggen.

Tesla mag dan de grootste inkomstenbron zijn van Elon Musk, ook SpaceX zit in de lift. Met dit bedrijf wil de rijkste mens ooit toeristen de ruimte in schieten. De eerste vlucht is al een feit, net als een samenwerking met NASA. Lees daarover meer in deze overzichtspagina.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.