Jeff Bezos pakt 8,5 miljard op één dag en kan wereldhonger bijna oplossen

Het vermogen van Jeff Bezos is afgelopen maandag op één dag gestegen met 8,5 miljard dollar. Omgerekend is dat 7,2 miljard euro. Dat heeft hij te danken aan een extreme stijging van de Amazon-aandelen.

Het nieuws kwam op hetzelfde moment naar buiten als een nieuw internationaal onderzoek naar het wereldvoedselprobleem. Om de wereldhonger voor 2030 op te lossen is er in totaal 330 miljard dollar nodig. Gezien de exponentiële groei van het vermogen van Jeff Bezos moet hij dit in theorie in zijn eentje kunnen rooien.

Jeff Bezos verdient 8,5 miljard op één dag

Afgelopen maandag verdiende de Amazon-CEO 8,5 miljard dollar op één dag en dat is geen record. Eerder dit jaar verdiende hij door een recordstijging van de aandelen al een keer 13 miljard dollar op een dag.

Door de stijging van afgelopen maandag is het persoonlijke vermogen van Jeff Bezos de 200 miljard weer gepasseerd. Door een correctie van de beurs zakte zijn vermogen in september onder die symbolische grens, maar voorlopig kan ‘s werelds meest vermogende man zijn boterham weer rijkelijk beleggen. Dit jaar steeg het vermogen van de Amazon-CEO in totaal met 87 miljard euro.

Hoeveel geld is er nodig voor het wereldvoedselprobleem?

Terug naar het onderzoek dat op hetzelfde moment werd onthuld als het nieuwe vermogen van Jeff Bezos. Hoeveel geld is er nodig om het wereldvoedselprobleem op te lossen en waar moet dat vandaan komen? Daarvoor is een uitgebreide studie gedaan door Ceres2030, een samenwerking tussen de Cornell Universiteit, het International Food Research Policy Institute (IFPRI) en het International Institute for Sustainable Development (IISD).

jeff bezos, wereldvoedselprobleem, vermogen, 8.5 miljard, aandelen, amazon
(Afbeelding: Ceres2030)

Het hele onderzoek lees je hier, maar kort gezegd heeft de wereld in de komende tien jaar 330 miljard dollar nodig om het wereldvoedselprobleem aan te pakken. Dat is 33 miljard per jaar. Volgens Ceres2030 moet daarvan 14 miljard per jaar van donoren komen. Jeff Bezos kan dat na twee gunstige werkdagen ophoesten. Het overige geld moet uit overheden komen, verdeeld naar rato.

💰 Check hier hoe veel weinig Jeff Bezos doneert aan goede doelen!

Reageer op artikel:
Jeff Bezos pakt 8,5 miljard op één dag en kan wereldhonger bijna oplossen
Sluiten