Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

5 topfilms en -series die in september op Netflix verschijnen

Laat de herfst maar komen, want Netflix wordt de komende maand aangevuld met een berg aan heerlijke content. Vijf topfilms en -series die je sowieso niet mag missen.

Net als vorig jaar is september weer een topmaand op Netflix. Ze voelen bij de streamingdienst goed aan dat de herfst al aan het inzetten is. De tijd van het bingewatchen breekt weer aan.

Nieuw op Netflix in september 2021

Onder de ruim zeventig nieuwe titels zitten deze maand een paar langverwachte series en topfilms, om over de documentaires maar te zwijgen. Dit zijn de vijf films en series waar we het meest naar uitkijken.

1. Sex Education seizoen 3

Wie had ooit gedacht dat een serie over een onhandige tiener die sekstherapie geeft op zijn middelbare school zou uitgroeien tot een van de populairste series ooit op Netflix? Het genre coming of age was al opkomend, maar sinds deze serie is het pas echt populair en proberen andere filmmakers hierop mee te varen.

Vanaf 17 september kun je seizoen 3, dat door de pandemie behoorlijk is uitgesteld, op Netflix kijken. Er is een nieuw schoolhoofd, dat het compleet anders en vooral strenger aanpakt. Zo moeten de leerlingen voor het eerste een schooluniform aan. Verder volg je zoals je gewend bent de avonturen en issues van Otis en zijn moeder, Maeve, Eric en de rest van de scholieren.

2. 1917

Geen Netflix Original, wel een van de beste en meest originele oorlogsfilms ooit. Het oorlogsdrama gaat over twee Britse soldaten, die tijdens de Eerste Wereldoorlog een onmogelijke missie krijgen: kilometers door niemandsland trekken om een ander bataljon te waarschuwen.

Als je niet beter zou weten, denk je dat 1917 in één take is opgenomen. Dit is niet het geval, al is de film wel zo gemonteerd. In dit artikel zie je hoe dat gedaan is. Vanaf 21 september te streamen.

3. Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali

Deze veelbelovende documentaire vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting tot een tragische breuk. Malcolm X en Muhammad Ali’s buitengewone band viel uit elkaar door wantrouwen en veranderende idealen.

Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali is vanaf 9 september te zien op Netflix.

4. La Casa de Papel

De een denkt ‘is die bank nou nog niet beroofd?’, de ander kan geen genoeg krijgen van de Spaanstalige serie La Casa de Papel. De laatste groep is wat dat betreft het grootst, het is een van de best bekeken series op Netflix van de laatste jaren.

Feit is dat seizoen 5 vanaf 6 september te streamen is. Geniet er nog maar even goed van, want dit is het laatste seizoen.

5. Schumacher

Sinds het tragische ski-ongeluk van Michael Schumacher hoorde je, op verzoek van zijn familie, nog maar weinig over de Duitse Formule 1-legende Michael Schumacher. Nu heeft diezelfde familie meegewerkt aan een nieuwe documentaire.

“De documentaire toont zeldzame interviews en niet eerder vertoonde archiefbeelden. Er wordt een gevoelig, maar kritisch portret geschetst van de zevenvoudig wereldkampioen”, aldus producent B14 Film. Schumacher is vanaf 15 september te zien op Netflix.

Meer nieuwe films en series

Bekijk hier het volledige overzicht van de films, series en documentaires die in september 2021 op Netflix verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.