Pim Jansen
Pim Jansen Huizenmarkt 19 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Enorm huis met beste energielabel én ligging te koop voor spotprijs

Aspirant huizenkopers, let even op. Dit enorme huis met het beste energielabel (A+++++) en in de meest klimaatbestendige regio van Nederland is te koop voor een spotprijs via Funda.

Spotprijs zeggen we overigens met een lichte vorm van ironie. Maar gezien de gemiddelde huizenprijs in Nederland op dit moment 432.000 euro is, zit er wel degelijk een kern van waarheid in.

Enorm huis met energielabel A+++++ op Funda

We nemen je mee naar Bredevoort, dat in de meest klimaatbestendige regio van Nederland ligt. Op een half uurtje rijden vind je de meest klimaatbestendige plaats Borculo, waar deze spotgoedkope villa te koop staat. Het nadeel van die woning is alleen het dramatische energielabel E.

huis te koop beste energielabel bredevoort klimaatbestendige plek funda
(Afbeelding: Funda)

Het riante huis op Funda in Bredevoort heeft daarentegen energielabel A+++++. Zuiniger kun je dus niet wonen, en omdat duurzaam wonen wordt gestimuleerd in Nederland kun je voor dit soort huizen extra lenen. Het gaat om een nieuwbouwhuis met een woonoppervlakte van 95 vierkante meter op een perceel van 217 vierkante meter.

Wonen op ‘beste plek’ van Nederland

Dan komt er dus nog eens bij dat je in de meest klimaatbestendige regio van Nederland komt te wonen. Oftewel: de minste kans op overstromingen, grondverzakkingen, natuurbranden en hitte-eilanden door bebouwing.

huis te koop beste energielabel bredevoort klimaatbestendige plek funda tekening
(Afbeelding: Funda)

Verdeeld over twee verdiepingen en een zolder heeft dit ruime huis op Funda drie slaapkamers. Prima woning voor een gezin dus. Het beste energielabel brengt onder meer dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijke vloerverwarming en een warmtepomp met zich mee. De woning, met voortuin en achtertuin, staat voor 456.900 euro te koop op Funda, terwijl de oorspronkelijke vraagprijs 485.000 euro was.

Aards paradijs in Zweden te koop

Is de omgeving van Bredevoort je niet natuurrijk genoeg? Check dan dit aardse paradijs in Zweden, met maar liefst twee huizen, dat te koop staat voor 190.000 euro. Hoe klimaatbestendig die plek is, weten we dan weer niet. En het energielabel is zeker geen A+++++.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.