Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 21 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ricciardo maakt coolste Formule 1-entree ooit als cowboy in Texas

Daniel Ricciardo is Amerikaanser dan Amerikaans de paddock van het Formule 1-circuit van Austin, Texas betreden. Niet in een vierwieler met 1.000 pk, maar als cowboy op viervoeter met 1 pk.

Je hebt bazen en eindbazen. De Australische McLaren-coureur Daniel Ricciardo, voormalig teamgenoot van Max Verstappen, behoort tot de laatste categorie. En al helemaal sinds deze heerlijke entree. Deze man geeft de Formule 1 kleur, laten we dat koesteren.

Daniel Ricciardo betreedt paddock in Texas als cowboy

Dat Ricciardo een groot liefhebber is van Amerika, heeft hij nooit onder stoelen of banken geschoven. Zo verscheen rond de Formule 1 in Austin al eens met een Texaanse snor en baard, cowboyhoed en shirt van American Football-team Texas Longhorns in de paddock. Nu overtreft hij zichzelf maar weer eens.

Gehuld in een Amerikaanse vlag, zittend op een paard en met een hoed op het hoofd enterde cowboy Ricciardo de paddock van het Formule 1-circuit in Austin. En ook aan de details is gedacht door de McLaren-coureur. Check de puntige snor die overloopt in zijn baard. Niemand die er de afgelopen honderd jaar nog zo bijliep in Texas, maar het ademt Amerika. Zijn paard heeft overigens een speciale toegangspas gekregen om het circuit op te mogen. Onder de naam Horsey McHorse.

Formule 1 in Austin

Je zou bijna vergeten dat er komend weekend nog een Formule 1-race gereden wordt in Austin. Of het er nog wat toe doet nu Max Verstappen al wereldkampioen is, mag je zelf beoordelen. Hij kan in ieder geval nog heel wat records breken dit seizoen, dus er valt wel wat te winnen. Wij, en heel Texas met ons, zijn in ieder geval voor de coolste cowboy van de show, Daniel Ricciardo.

Geen Viaplay of F1 TV Pro, maar wil je toch lekker de Formule 1 streamen? Check ons overzicht met de beste gratis F1-streams!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.