Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 27 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple-sneakers opnieuw in de verkoop en je moet er snel bij zijn

Nog meer dan een nieuw MacBook-model of een coole collab van Nike; deze retro-sneakers van techgigant Apple zijn even begeerd als prijzig. Dit vintage paar gaat opnieuw in de verkoop voor een krankzinnige prijs. Toch moet je er snel bij zijn.

Af en toe komen de schoenen eens bovendrijven. Maar de laatste keer dat een paar over de toonbank ging, was dat met een prijskaartje van ‘slechts’ 10.000 euro. Nu zullen de speciale sneakers van Apple voor een veelvoud daarvan onder de hamer gaan.

Apple-sneakers voor fortuin te koop

De reden voor zo’n astronomisch bedrag? Extreme zeldzaamheid. De sneakers van Apple zijn dan ook nooit officieel in de verkoop gegaan. Tijdens een sales-conferentie in de jaren 90 werden de retro-pareltjes uitgedeeld aan werknemers van het bedrijf. Maar verder hebben ze nooit de binnenkant van een schoenenwinkel gezien.

retro, sneakers, apple, te koop, veiling, paar zijkant
(Afbeelding: Sotheby's)

En hoewel in 2017 en 2020 al eens een paar werd verkocht, zijn deze ‘Omega Sports Apple Computer Sneakers’ zo goed als nieuw. De vorige eigenaar heeft ze namelijk nooit zelf om de voeten gehad, waardoor ze in een onberispelijke staat zijn gebleven. Naast de originele doos krijg je er zelfs een extra paar rode veters bij, mocht je de witte maar niets vinden.

retro, sneakers, apple, te koop, veiling, paar zijkant
(Afbeelding: Sotheby's)

Ondanks de ongerepte conditie voegt Sotheby’s er wel aan toe dat de Apple-sneakers “in overeenstemming zijn met de leeftijd” en dat je rekening moet houden met “vergeling rond de tussenzolen en lichte vlekken op de tenen”. Daarnaast waarschuwt het veilinghuis je ook voor het daadwerkelijk dragen van deze schoenen met maatje 44. “Sneakers die 10 jaar of meer voor de verkoopdatum zijn gemaakt, kunnen ouderdomssporen vertonen en sneller verslechteren door slijtage.”

retro, sneakers, apple, te koop, veiling, paar zijkant
(Afbeelding: Sotheby's)

Achteraf kun je dus niet om een refund vragen. Maar toch zal je er waarschijnlijk heel snel bij moeten zijn om het paar op de kop te kunnen tikken. Het betreft namelijk geen veiling, maar een normale verkoop.

retro, sneakers, apple, te koop, veiling, paar zijkant
(Afbeelding: Sotheby's)

De eerste persoon die genoeg geld uit de portefeuille vist, hengelt ze ook effectief binnen. Momenteel staan de Apple-sneakers in de verkoop voor 50.000 dollar. Snel bij zijn, want er zijn genoeg gekken die absurde bedragen voor schoenen betalen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.