Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 23 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Puma en Haribo droppen onbegrijpelijk lekkere sneakers

Puma en snoepproducent Haribo hebben de handen ineen geslagen voor een nieuwe lijn sneakers. Ieder paar heeft een gummy bear (gummibeer) als hangtag. Onbegrijpelijk lekker, zou Peter Jan Rens zeggen.

Je wordt tegenwoordig doodgegooid met collaborations tussen modemerken en andere bedrijven. Vaak franchises uit de popcultuur, zoals de samenwerking tussen Adidas en Star Wars. LEGO komt ook vaak voorbij, maar een snoepmerk is nieuw voor ons. Voor alles een eerste keer.

Haribo x Puma Suedes

De Haribo x Puma Suedes, zoals de sneakers heten, komen uit in drie verschillende kleuren: rood, groen en geel. De schoenen vormen een ode aan gummy bears, het snoepgoed dat door de Duitse snoepfabrikant is uitgevonden. Tegenwoordig heten de snoepjes Gold Bears, en in Nederland Goudberen. Toch noemen we ze hier het liefst gummibeertjes, maar we dwalen af.

haribo, puma, suede sneakers, gummy bear, hangtag

De sneakers zijn gebaseerd op het klassieke en veel verkochte model Puma Suede Classic XXI. Uiteraard zitten de schoenen vol Haribo-details, zoals het aangepaste logo op de tong.

Sneakers met gummibeertjes

Maar centraal op de Haribo x Puma-sneakers staan natuurlijk de gummibeertjes. Zo zie je het klassieke snoepgoed terug in de gummy-zool en staat er een gummibeer afgebeeld boven de hiel. Het meest opvallende element is de hangtag, die bestaat uit een life-size gummibeertje. Voor zover we weten is die niet eetbaar.

haribo, puma, suede sneakers, gummy bear, hangtag, gummibeertjes
haribo, puma, suede sneakers, gummy bear, hangtag, gummibeertjes

De gummibeer-sneakers van Haribo en Puma komen in maten voor zowel volwassenen als kinderen. Vanaf 2 juli zijn ze te koop voor een adviesprijs van 80 euro. Ook is er een bijpassende kledinglijn met T-shirts en shorts, en een paar weken geleden kwamen er al andere schoenen uit. Die items zijn nu al te koop.

Over primaire kleuren en sneakers gesproken: naast Haribo en Puma kunnen LEGO en Adidas er ook wat van. Check hier de nieuwste collectie van van de Deense speelgoedfabrikant en de Duitse tegenhanger van Puma.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.