Alrik de Jong
Alrik de Jong Boeken 23 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Quentin Tarantino deelt trailer opvolger Once Upon a Time in Hollywood

Normaal gesproken volgt een film een boek op. Maar bij Quentin Tarantino is alles anders. De film Once Upon a Time in Hollywood wordt verboekt. En ja, de novel heeft nu een trailer.

Once Upon a Time in Hollywood kwam in 2019 uit. Quentin Tarantino bracht Brad Pitt, Leonardo DiCaprio en Margot Robbie samen voor een heerlijk traag verhaal over het Hollywood van de late jaren 60 en de Manson Family. Nu komt er dus een boek, die het alleen qua cover al waard is om op je koffietafel te leggen.

Trailer met nieuwe beelden Once Upon a Time in Hollywood

De legendarische regisseur Quentin Tarantino, bekend van onder meer Pulp Fiction en Resevoir Dogs, schreef de novel aan de hand van zijn succesvolle film Once Upon a Time in Hollywood. In de trailer zie je niet eerder vertoonde beelden uit die film.

Zoals je ziet komen alle sleutelfiguren uit de film voorbij en zijn er nieuwe beelden Al Pacino als Marvin Schwarz, Damon Herriman als Charles Manson en Leonardo DiCaprio als Rick Dalton. Laatstgenoemde zie je bellen met kindacteur Trudi Fraser, gespeeld door Julia Butters.

Het eerste boek van Quentin Tarantino

Het eerste boek van Quentin Tarantino is een zogeheten ‘movie tie-in’. In dat genre wordt een boek uitgebracht na een film, om meer verdieping te geven. “Met trots kondig ik de ‘verboeking’ van Once Upon a Time in Hollywood aan: mijn bijdrage aan dit gemarginaliseerde, maar toch vaak ook geliefde genre binnen de literatuur”, aldus de regisseur over zijn novel. “Het was geweldig om mijn personages en hun wereld verder uit te diepen.”

once upon a time in hollywood, boek, trailer, quentin tarantino, novel
(Afbeelding: Luitingh-Sijthoff)

Het boek Once Upon a Time in Hollywood komt 29 juni uit via Harper Perennial. In Nederland wordt het boek eveneens vanaf die datum verkocht door uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Je kunt de novel alvast vooruit bestellen.

Check in dit artikel de twaalf favoriete films van Quentin Tarantino, waarbij we direct verklappen dat Once Upon a Time in Hollywood er niet tussen staat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.