Willem Leijgraf
Willem Leijgraf Glory 29 jun 2021
Leestijd: 6 minuten

5 potentiële Glory tegenstanders voor Overeem: Rico Verhoeven of toch…

Onlangs werd bekend dat kickboks -en MMA-grootheid Alistair Overeem zijn carrière gaat vervolgen bij Glory, de grootste kickboksorganisatie ter wereld. Na een lange carrière in MMA met titels bij Pride FC en Strikeforce keert UFC-legende The Reem dus terug in de ring. Hij heeft zijn zinnen gezet op de titel die nu nog in bezit is van Rico Verhoeven. Maar er zijn meer mogelijkheden.

Tokio, 2010. De grote finale van de K-1 heavyweight grand-prix vond plaats en de laatste twee overgebleven vechters waren beiden van Nederlandse komaf. Kickboks-legende Peter Aerts stond tegenover een ster in wording: Alistair Overeem. De ruim 10.000 aanwezigen werden getrakteerd op een knock-out in de eerste ronde door The Reem. Het bleek ook zijn laatste keer in de ring. Na de K-1 toernooiwinst focuste Overeem zich volledig op MMA. Nu, ruim tien jaar later is hij terug en de honger is nog niet gestild.

5 mogelijk Glory tegenstanders voor Alistair Overeem

1. De oude bekende: Badr Hari

Badr Hari heeft al een gevecht geboekt staan deze zomer tegen de Poolse zwaargewicht Arkadiusz Wrzosek. Alleen begint menig kickboksfan al wel te watertanden bij het idee van een derde gevecht tussen The Bad Boy en The Reem.

In 2008 sloeg Overeem tijdens Dynamite!! 2008 Hari in de eerste ronde knock-out met een linkerhoek. Een jaar later, in de halve finale van de K-1 heavyweight Grand-Prix, werkte Hari de Nederlander twee maal naar de grond en won hij. De twee ervaren legendes hebben dus nog een appeltje met elkaar te schillen.

Wat levert het op? Het lijkt een win-win-win. De fans krijgen een gevecht te zien tussen twee legendes die beiden willen bewijzen dat ze nog tot de top behoren. De vechters krijgen een kans om uit te maken wie de beste is en hoogstwaarschijnlijk een kans op de titel. Last but not least krijgt Glory enorm veel aandacht en dus inkomsten.

2. De grootste naam: Rico Verhoeven

Rico Verhoeven heeft nog geen nieuw gevecht staan. Glory is sinds het heavyweight toernooi begin dit jaar (die Rico Verhoeven op dominante wijze wist te winnen) op zoek naar een nieuwe tegenstander. Een gevecht tussen The King of Kickboxing en de The Reem lijkt dus een mogelijkheid. Je kunt je afvragen of het eerlijk is richting de andere vechters, maar interessant is het zeker.

Toen Overeem als negentienjarige debuteerde, was Verhoeven tien jaar oud. Nu, ruim twintig jaar later, staan beide heren aan de top van de Nederlandse vechtsportwereld. The Reem was in 2016 dichtbij om de kampioen in de UFC te worden en draaide na dit titelgevecht altijd bovenin in de ranglijsten mee. Verhoeven is al ruim vijf jaar de ongeslagen kampioen bij Glory en lijkt niet van plan zijn titel op te geven.

Hoewel het niet helemaal eerlijk voelt om Ben Saddik en Adegbuyi te passeren, zijn er genoeg redenen om Overeem toch direct een titelgevecht te gunnen. Wereldwijde aandacht, hoge inkomsten en twee van de allerbeste vechtsporters die ons land ooit heeft voortgebracht tegenover elkaar. Het is misschien niet eerlijk, maar als er een moment is om het gevecht tussen Overeem en Verhoeven te maken, dan is het nu.

3. Terug naar de K-1 tijden: een heavyweight toernooi met Overeem

Dat Nederland ooit de kickbokswereld in Japan domineerde, is de meeste fans niet onbekend. Peter Aerts, Sem Schilt, Remy Bonjasky en Ernesto Hoost hebben hun handschoenen al opgehangen, maar vier legendes zijn nog steeds actief.

Twee daarvan heeft Glory al onder contract: Badr Hari en Alistair Overeem. Als de organisatie de andere twee (Tyrone Spong en Gokhan Saki) nog weet te strikken, hebben ze de perfecte invulling voor een 4-mans toernooi met als ultieme prijs: een titelgevecht. Alle vier de legendarische kickboksers geloven namelijk dat ze Verhoeven kunnen verslaan.

Hari is een publieksfavoriet met een loyale fanbase en Overeem is wereldberoemd. Tel Spong en Saki met hun staat van dienst en bekendheid daarbij op en je hebt een knaller van een evenement op de kalender. Voor de fans is het een ultiem eerbetoon aan de oude helden. Voor de vechters, waaronder Overeem, is het een kans om te laten zien dat ze net zo goed of misschien wel beter zijn dan vroeger. Daarnaast zijn ze een stap dichterbij het onttronen van Glory-kampioen Verhoeven. Het zou de perfecte finale zijn van het gouden Nederlandse tijdperk van kickboksen.

4. Een kans verdienen: Hesdy Gerges

Overeem mag misschien een legende zijn, maar net als dat Benjamin Adegbuyi en Jamal Ben Saddik al een aantal jaar wachten op een kans, lijkt het niet meer dan redelijk om The Reem zijn titelkans ook te laten verdienen. Dit kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een reeks aan gevechten.

Waar begin je? Een ervaren, grote naam die net zo hongerig is als Overeem. Hesdy Gerges bijvoorbeeld. Hij vocht onlangs nog tegen Verhoeven en liet zien dat hij niet kapot te krijgen is. Zelfs niet door de regerend kampioen. Hoewel Gerges en Overeem beide al een lange tijd mee gaan, stonden de heren nooit tegenover elkaar. Gerges nam ook deel aan de K-1 heavyweight Grand-Prix in 2010, die Overeem won, maar strandde bij de laatste 16.

Waarom dit scenario? Het zal Glory in ieder geval wat goodwill opleveren, al is het alleen al vanuit het kamp van Ben Saddik of Adegbuyi. Daarnaast maakt het niet veel uit wie er tegenover Overeem staat. De beste man is een absolute legende en wereldwijd beroemd. Ook voor een gevecht tegen een andere veteraan als Hesdy Gerges zullen kickboksfans inschakelen.

5. Hongerige talenten: Levi Rigters of Tarik Khbabez

Eind 2020 maakte Glory-fans kennis met Levi Rigters. De voormalig Enfusion heavyweight kampioen won het Glory heavyweight kampioenschap na een goed uitgevoerde trap op het lichaam. Een maand later stond hij er opnieuw. Ditmaal stond hij tegenover Tarik Khbabez.

Het tweetal streedt voor een plek in de finale en gingen tot het uiterste. Khbabez trok aan het langste eind. In de finale tegenover Verhoeven bleek een blessure hem toch te veel in de weg te zitten. Khbabez moest opgeven, maar had de harten van de fans veroverd.

Rico Verhoeven of Badr? UFC-legende Overeem onthult droomgevecht

Een ervaren legende en een hongerig talent in een ring is een garantie voor spektakel. Zowel Rigters als Khbabez zal in de zomer tijdens Glory 78 de ring betreden, dus het is om het even wie Overeem zal treffen. De vechter die de kans in de spotlight krijgt, zal ongetwijfeld alles geven om de wereld te shockeren. Overeem kan daarentegen direct laten zien dat hij het nog niet verleerd is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.