Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Het Uniqlo-tenue van Roger Federer op Wimbledon 2021 uitgelicht

Roger Federer (39) doet voor de 22e keer mee aan Wimbledon en daar moet je, zolang het nog kan, optimaal van genieten. We zoomen in op zijn witte tenue, waarin hij in 2021 over het Engelse gras danst. Check naast zijn Uniqlo-pakje ook de tennisschoenen van het Zwitserse On.

Acht keer won Roger Federer het enkelspel van Wimbledon, vier keer verloor hij de finale. Tijdens alle jaargangen was hij de meest stijlvolle heer op het heilige gras. Het grootste gedeelte tenniste hij in het maagdelijke wit van Nike, totdat hij een paar jaar geleden een megacontract tekende bij het Japanse merk Uniqlo. Tegenwoordig heeft hij zelfs weer het recht op zijn eigen initialen, die nog lange tijd lang in handen van Nike waren.

Het tenue van Roger Federer tijdens Wimbledon 2021

Uiteraard is het nieuwe tenue wit, volgens de traditionele eisen van de toernooiorganisatie van Wimbledon. Waar Roger Federer in 2019 een witte polo met subtiele bruine details droeg, zijn in 2021 de mintgroene accenten wat opvallender aanwezig. Ook zie je een geruit patroon. Het broekje heeft niet dat patroon, maar wel de subtiele mintgroene accenten.

roger federer, polo, wimbledon 2021, tenue, uniqlo
(Afbeelding: Uniqlo)
(Afbeelding: Uniqlo)

De initialen RF zijn terug te zien op de pet, die Roger Federer zelf maar sporadisch draagt tijdens een wedstrijd. Sokken, een zweetband en een trainingsshirt maken de collectie compleet.

Shoppen bij Uniqlo

De Wimbledon 2021 x Roger Federer-collectie van Uniqlo is prima betaalbaar. De polo koop je voor 39,90 euro en het broekje kost ook 39,90 euro. Het petje koop je voor 29,90 euro, het trainingsshirt voor 19,90 euro, het zweetbandje voor 9,90 euro en de sokken vind je niet terug op de Nederlandse website.

cap wimbledon 2021, uniqlo, rf, roger federer
(Afbeelding: Uniqlo)

Tennisschoenen van On Running

Aangezien Uniqlo geen geavanceerde tennisschoenen maakt, is Roger Federer vrij te bepalen op wat voor schoenen hij speelt. Aanvankelijk bleef hij nog op Nike spelen, maar inmiddels is hij overgestapt op schoenen van het Zwitserse On Running, waar hij ook zijn eigen sneakerlijn heeft.

Afbeelding: Uniqlo)

De tennisschoenen waarop hij over het 8 millimeter gras van Wimbledon 2021 dartelt, zien we nog niet terug op de website van On Running. Meer informatie over de tennisschoen vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.