On-sneakers Roger Federer opnieuw in de verkoop

De veganistische sneakers die Roger Federer eerder dit jaar samen met het Zwitserse merk On lanceerde, heeft een tweede release gekregen. Sinds 5 november is de nieuwe drop te koop.

On staat bekend om hardloop-, trailrunning- en hardloopschoenen van goede kwaliteit. Maar ook op de lifestyle-markt zie je schoenen van het merk terug. De sneakers die in samenwerking met Roger Federer zijn gemaakt, is het populairste model tot nu toe.

Re-release On-sneakers Roger Federer

Het model heet The Roger Centre Court 0-Series en in eerste instantie werd de oplage beperkt tot 1.000 stuks. Eind augustus volgde een tweede drop, die werd gezien als de eerste grote release voor de consument. Nu zijn de sneakers wéér opnieuw uitgebracht.

roger federer, on, sneakers
(Afbeelding: On)

De sneakers van wit veganistisch leer, zijn voorzien van goudkleurige accenten en dragen subtiel zijn naam. Precies de serene stijl die je verwacht van de bovennatuurlijk goede én bescheiden tennisser. “Ik ben opgegroeid in de nineties, de tijd van grote logo’s en andere merkuitingen. Wij verborgen die juist altijd, om het merk geheim te houden. Met deze sneakers wil ik back to basic.”

CloudTec-zool

Je kent ze wel, de op klassieke tennisschoenen gebaseerde sneakers als Adidas Stan Smith of Reebok Club C 85. Stijlvolle stappers, maar niet de schoenen waarmee je de hele dag door de stad wil wandelen. Het grote verschil met het model van On en die andere klassiekers is de zool. “De CloudTec-zool van On is wat deze schoenen zo comfortabel maakt. Comfort was voor mij een belangrijke voorwaarde.”

roger federer, on, sneakers
(Afbeelding: On)

De in het ontwerp verborgen binnenzool bestaat uit meerdere lagen, biedt extra demping en vormt zich naar jouw voet. De buitenzool heeft een visgraatpatroon, zoals het een gravelschoen betaamt. “Mijn doel was om met deze sneaker de stijl, lichtheid, beweeglijkheid en comfort van tennisschoenen in het dagelijkse leven te implementeren”, aldus Roger Federer.

roger-centre-court-release-date-price-02
(Afbeelding: On)
(Afbeelding: On)

De On-sneakers van Roger Federer zijn te koop voor 190 euro.

👟 Check ook: Waarom de Prada x Adidas Superstar-schoenen 450 euro kosten

Reageer op artikel:
On-sneakers Roger Federer opnieuw in de verkoop
Sluiten