Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

De populairste serie op Netflix is een ijzersterk Duits gijzeldrama

Netflix is een hitserie rijker. Hij Duitse gijzeldrama Liebes Kind (in het Engels Dear Child) heeft One Piece van de troon gestoten als populairste serie van het moment.

Duitsland is geen Scandinavië, maar toch zijn er in de loop der jaren best wat goede Netflix Originals gemaakt door onze oosterburen. Unorthodox was heel goed, evenals Dark. Ook How to Sell Drugs Online (Fast) was zeer vermakelijk en nu kan een ijzersterke nieuwe serie aan dat rijtje worden toegevoegd.

Liebes Kind (Dear Child) op Netflix

We raden aan Liebes Kind in het Duits te kijken, maar als Dear Child biedt Netflix de serie ook Engelstalig aan. Het gijzeldrama gaat over een mysterieuze vrouw die ontsnapt uit haar schrijnende gevangenschap. Ze leidt onderzoekers naar de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning dertien jaar eerder.

De hoofdrol, Lena, wordt in Liebes Kind gespeeld door de bekende Duitse actrice Kim Riedle. Ze speelde onder meer in de populaire serie Tatort en SOKO Leipzig, maar dit is haar debuut voor Netflix.

Hoe wordt de populairste serie op Netflix beoordeeld?

Leuk en aardig om volgens filmdatawebsite Flixpatrol wereldwijd de populairste serie op Netflix te zijn, maar hoe wordt Liebes Kind beoordeeld? Afgaande op Rotten Tomatoes is Dear Child een ijzersterke serie. Hier scoort het Duitse gijzeldrama 86% onder het publiek en is de serie op weg naar een 100% score onder filmcritici. Laatstgenoemde score is nog niet officieel, te weten dat er nog niet genoeg recensies zijn. IMDb geeft een 7,5 uit 10. Ook niet slecht.

liebes kind, dear child, populairste serie op netflix, duits gijzeldrama
(Afbeelding: Netflix)

“Met een verbluffend intens plot, vol wendingen, combineert Dear Child de verschrikkingen van het echte leven met een verweven mysterie dat zich op de meest meeslepende manier afspeelt. Dit is de verrassing van het jaar”, aldus Austin Burke van de populaire filmcommunity Flick Fan Nation.

Stream en oordeel zelf

Maar oordeel vooral zelf: Liebes Kind is nu te streamen op Netflix. Lees meer over de populairste series en films op deze Manners-overzichtspagina.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.