Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5-jagers opgelet! Nieuwe voorraad is in aantocht

De enorm chip-schaarste is nog lang niet ten einde. Verschillende partijen worden hierdoor hard geraakt, waaronder ook Tesla en Sony. Voor gamers betekent dit slecht nieuws, want hierdoor is de PlayStation 5 nog steeds zeer slecht verkrijgbaar. Gelukkig komt er weer een nieuwe levering aan.

Het goede nieuws komt vanuit Duitsland. De Duitse tak van Amazon heeft haar klanten laten weten dat er begin mei een nieuwe levering wordt verwacht. Onze Oosterburen leveren ook in Nederland, dus daar kun jij van profiteren. Zie je het niet zitten om je PlayStation 5 uit het buitenland te halen? Ook dan is dit nieuws een reden om blij te worden.

Nieuwe PlayStation 5-voorraad in aankomst

Het verleden leert ons dat er mogelijk ook een nieuwe lading naar Nederland komt. Vaak zien we dat er rond dezelfde periode dat Duitsland bevoorraad wordt, er ook in Nederland een nieuwe voorraad PlayStation 5-consoles binnenkomt. De kans is aanwezig dat dit nu opnieuw het geval is.

De Nederlandse (web)winkels hebben zelf nog geen nieuws naar buiten gebracht. Mogelijk gaat dit snel gebeuren, dus houd ze goed in de gaten. Dit kun je het beste doen door je gegevens achter te laten bij Bol.com. Bij voorgaande PlayStation 5-leveringen gingen de meeste consoles naar deze blauwe webwinkel, dus stel zeker hier een alert in.

De PlayStation 5 bij Bol.com en Coolblue

Ook bij Coolblue maak je een goede kans. Het lijkt erop dat deze webwinkel gestopt is met het verloten van de PlayStation 5 en dat een nieuwe landing vrij verkocht gaat worden. Het is daarom slim om ook hier je mailadres achter te laten. Verder zien we ook dat NedGame de PlayStation 5 soms weer aanbiedt. Bij Wehkamp en BCC is het al enige tijd rustig, en dat zou maar zo de stilte voor de storm kunnen zijn. Houd je ogen dus goed open.

Bij MediaMarkt en Game Mania lijkt je kans om een PlayStation 5 te scoren overigens een stukje kleiner. Deze winkels hebben aangegeven dat ze nieuwe leveringen vooral gaan gebruiken om openstaande bestellingen af te werken. De verwachting is dat de PlayStation 5 vanaf juni weer in de losse verkoop gaat bij MediaMarkt.

De schaarste blijft voorlopig

Het is in ieder geval zeker dat de PlayStation 5 voorlopig een schaars goed blijft. Al doet Sony er alles aan om daar verandering in te brengen. Zo maakt Sony Interactive Entertainment-ceo Jim Ryan bekend dat er hard gewerkt wordt om het chip-tekort op te lossen. Helaas heeft producent Foxconn minder goed nieuws. Zij voorspellen dat de tekorten nog wel zullen aanhouden tot in 2022. Het blijft dus nog wel even jagen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.