Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 21 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Playstation 5 kopen? Coolblue gaat er 1800 (!) verloten, zo doe je mee

Playstation 5-jagers opgelet! Coolblue heeft maar liefst 1800 exemplaren van Sony’s console geleverd gekregen. De webshop gaat ze verkopen middels een verloting, maar zorg dat je er snel bij bent. Zo doe je mee.

De vraag naar de Playstation 5 blijft bijna een jaar na de lancering van de console nog steeds enorm. Het chiptekort houdt nog steeds aan, waardoor Sony amper aan de vraag van consumenten kan voldoen. De weinige consoles die beschikbaar komen, worden vaak binnen enkele minuten uitverkocht.

Coolblue verkoopt weer Playstation 5

En zelfs dan is het de vraag of ‘echte’ consumenten ze in handen hebben gekregen, in plaats van bots en zogenaamde scalpers. Het is een rotsituatie voor de gamer die al jaren op een upgrade wacht en simpelweg een next-gen potje FIFA wil spelen. Die vist nu telkens achter het net.

Gelukkig heb je deze week een van de beste kansen sinds maanden om een PS5 te bemachtigen. Coolblue heeft namelijk maar liefst 1800 exemplaren van Sony’s console geleverd gekregen. Om iedereen een eerlijke kans te geven gaat de webshop ze niet direct verkopen, maar verloten.

Dat deed Coolblue in juni ook al, destijds met slechts 600 exemplaren van de Playstation 5. Nu zijn het er dus drie keer zo veel. Om ellenlange wachtlijsten te voorkomen en het scalpers moeilijk te maken gaat de webshop ze dus verloten.

Nee, de nieuwe Playstation 5 is niet slechter dan de originele

Zo doe je mee aan verloting

Voor de duidelijkheid: het is geen loterij waarbij de winnaar gratis een prijs wint. Was het maar zo’n feest. Je wint een kans om de PS5 te kopen, met je eigen geld. Dat zegt wel genoeg over de absurde situatie in de markt en het tekort.

Coolblue schat zelf in dat zo’n 300.000 consumenten mee zullen loten, dus het blijft pittig om er een te bemachtigen. Gelukkig is meedoen erg makkelijk, en niet geschoten is altijd mis!

Dit moet je doen om mee te loten voor een van de 1800 PS5’s:

  1. Download de app van Coolblue in de Play Store of App Store
  2. Zoek naar de Playstation 5
  3. Schrijf je op de productpagina in

Dat inschrijven moet gebeuren voor 23 september om 10:00 uur. Daarna ben je te laat en gaat de Playstation 5 aan je neus voorbij, wat de voorraad van Coolblue betreft. Vervolgens horen de winnaars diezelfde dag per mail nog dat ze de PS5 kunnen gaan bestellen.

Slecht nieuws en onmisbare tip

Helaas slaat de webshop er een slim slaatje uit: een kale Playstation 5 is geen optie. Het bedrijf verloot enkel de console in combinatie met een aantal accessoires. Hier lees je meer over de verloting, inclusief de meest gestelde vragen. Succes!

Pro-tip: stel ook bij Bol.com even een alert in, dan krijg je meteen per e-mail een seintje als er weer exemplaren beschikbaar zijn.

Sony’s ‘peperdure Playstation 5 Pro’ is minder spannend dan je denkt

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.