Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 12 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Pieces of Her: de nieuwe hitserie van Netflix in de maak

Netflix heeft het plan opgevat om haar meest recente werk van de geroemde thriller-schrijfster Karin Slaughter, Pieces of Her, om te zetten in een heuse Netflix-serie. Kun je echt niet wachten, dan is een goed nieuws: haar boek is ook in het Nederlands vertaald en heeft de titel Gespleten gekregen.

Netflix verfilmt laatste boek van Karin Slaughter

Pieces of Her zal worden bewerkt door niemand minder dan Charlotte Stoudt. Eerder nam ze al Homeland en House of Cards onder handen. In totaal zal de serie acht afleveringen omvatten en voor de productie  is Lesli Linka Glatter aangetrokken. Laatst genoemde zal samen met Stoudt de leiding krijgen over het project in de rol van executive producer. Glatter zal daarnaast in ieder geval de eerste twee afleveringen gaan regisseren.

Bestseller auteur

Karin Slaughter heeft sinds haar debuut in 2001 met Blindsighted hard gewerkt aan haar carrière en is momenteel zeer gewaardeerd auteur. Inmiddels is haar werk verkrijgbaar in 37 talen en heeft ze 35 miljoen boeken verkocht. In tegenstelling tot Pieces of Her zijn de meeste van haar boeken in reeksen verschenen. Zo verwierf ze grote bekendheid in Amerika met de Grant County-reeks. In de Atlanta-reeks verscheen in 2016 haar laatste titel Verborgen (The Kept Woman).

Pieces of Her op Netflix

Pieces of Her verscheen in 2018 als losstaand verhaal met een centrale rol voor het fictieve personage van Andrea Cooper. Met het idee dat ze afkomstig was uit een normaal gezin wordt abrupt afgerekend ten tijde van haar 31ste verjaardag. Een lunchafspraak met haar moeder eindigt in een vreselijke schietpartij waarbij drie mensen het leven verliezen. Cooper ontdekt dat haar moeder niet de persoon is die ze dacht te zijn, maar dat ze een groot geheim met zich meedroeg. Vanaf dat moment verandert haar leven voorgoed en moet ze vluchten voor de geheimen van haar moeder. De exacte releasedatum op Netflix is nog niet bekend.

Netflix Nederland

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.