Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 3 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Pamela Anderson vertelt haar échte verhaal in nieuwe Netflix-docu

In een aankomende Netflix-documentaire is superster Pamela Anderson eindelijk bereid om haar échte verhaal te vertellen over haar leven. Dat heeft de actrice onthuld op Instagram. Ze spreekt ook vrijuit over de turbulente periode met Tommy Lee van Mötley Crüe. En dat is een frappant feit, want de populaire serie Pam and Tommy is zonder haar toestemming gemaakt… Door Hulu/Disney+. Ook een streamingdienst.

De 54-jarige Canadese heeft altijd geweigerd te reageren op haar relatie met Tommy Lee, toen, in de jaren 90. Niet alleen trouwden zij al vier dagen na hun ontmoeting, op andere wijze werden ze nog beroemder. De sekstapes die het stel maakte op een bootje en in hun huis in 1995 was een van de eerste ‘schandalige’ tapes die online viral ging, lang voor het bestaan van Twitter, Facebook en Instagram. In de lente van 1996 was het een van de meest gedeelde ‘pornovideo’s’ ter wereld. 

Shotgun Tommy

Hulu pakte dit verhaal op door een achtdelige serie te maken over die curieuze tijden. De serie beweert dat een aantal door het stel ingehuurde aannemers geen paleis van hun Malubi-huis maakte, maar een rommeltje. Pamela Anderson en Tommy Lee wilden daarom niet betalen voor slecht werk, dit tot ongenoegen van elektricien Rand Gauthier. Gautheir (een inmiddels 57-jarige ietwat verwarde man die nog steeds elektricien is en marihuana kweekt) heeft in interviews aangegeven dat dit echt gebeurd is.

pamela anderson

Op het moment dat Gauthier zijn apparatuur wilde ophalen, zou hij verwelkomd zijn door Tommy Lee met een shotgun en de mededeling dat hij van het terrein af moest. En voor eenieder die het fameuze boek The Dirt heeft gelezen (kijk alsjeblieft niet de film op Netflix, het boek is een meesterwerk), is dat zeker niet vergezocht. Gauthier, die enigszins met een minderwaardigheidcomplex dealde, wilde wraak. Hij stal daarom de kluis van Tommy Lee waar niet alleen zijn wapens in lagen, maar ook mysterieuze tapes. En de rest is geschiedenis. Hij werd niet alleen stinkend rijk, het werd ook zijn ondergang. Na herhaaldelijke bedreigingen (waarschijnlijk zelfs door Tommy Lee zelf), keerde de introvert weer terug in zijn schulp. 

Pamela Anderson is een open boek op Netflix

Het is verwonderlijk dat Pamela Anderson juist met een streamdienst in zee is gegaan om een documentaire te maken. Of het de drive is om tegengeluid te laten horen of dat een aardige vergoeding de reden is dat de sexy blondine mee wilde werken, blijft gissen. Wellicht dat wij kijkers daar meer over te weten krijgen als de documentaire uitkomt.

De Netflix-documentaire is geregisseerd door Ryan White (The Case Against 8 en Ask Dr. Ruth) en is al jaren in de maak. Naar verluidt is het een intiem kijkje in het leven van de ster van Baywatch en de onderschatte film Barb Wire. Niet alleen dook White haar archieven in, maar kreeg hij ook toegang tot meer persoonlijke verhalen, die vele jaren van haar carrière overkoepelen. Het moge duidelijk zijn dat haar bestaan verre van doorsnee is. We zitten op het puntje van onze stoel. 

Check hier de trailer voor Pam and Tommy

Terug naar Pam and Tommy op Disney+. Check hieronder de trailer en oordeel zelf.

Wanneer de Netflix-documentaire precies uitkomt, is niet bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.