Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 12 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: de duurste Original ooit gemaakt

Red Notice, met Dwayne Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds in de hoofdrol, is nu te zien op Netflix. Het is de duurste Netflix-film ooit gemaakt.

Netflix heeft sinds de tijden van Orange is the New Black en House of Cards zijn strategie compleet omgegooid. Originals zijn wat nieuwe content betreft regel, en geen uitzondering.

Red Notice: duurste Netflix-film ooit

Sterker nog, de streamingdienst heeft sinds 2013 maar liefst meer dan 1.500 Originals uitgebracht. Een getal dat praktisch dagelijks stijgt.

Toch heb je altijd baas boven baas. Vandaag (12 november) komt namelijk Red Notice uit, de allerduurste Netflix-film ooit, met een vermeend budget van 200 miljoen dollar. Daar krijg je met Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds ook een cast voor terug waar je U tegen zegt.

Red Notice: duurste Netflix-film ooit krijgt explosieve eerste trailer
Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot (Afbeelding: Netflix)

De film volgt een door Johnson gespeelde FBI-agent, die er erg goed is in het opsporen van high-profile criminelen. Hij heeft een door Reynolds gespeelde oplichter in zijn vizier, evenals een kunstdief, gespeeld door Gadot.

Trailer

Uit de de eerste trailer kon je al afleiden dat de drie uiteindelijk samen moeten werken, met een explosief internationaal avontuur als resultaat.

De streamingdienst heeft het al heel lang over het peperdure project, en Dwayne Johnson teaste de Original dan ook flink. Een trailer bleef echter lang uit. Daarvoor moesten we wachten tot 21 oktober.

Blockbuster pur sang

Je ziet direct waar het naar verluidt belachelijk grote budget in is gaan zitten. Van de internationale locaties en grootschalige gevechten tot de imposante cast: voor dit soort films is het woord blockbuster uitgevonden. Voor Netflix is het in ieder geval de grootste en duurste blockbuster die het bedrijf ooit heeft geproduceerd.

Vanaf vandaag gaan we ontdekken of een megabudget ook een goede film oplevert. Red Notice is nu te streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.