Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerste beelden Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi gelekt

Het is al even bekend dat een van de meest iconische personages uit Star Wars zijn eigen standalone serie krijgt. Nu zijn de eerste beelden van Obi-Wan Kenobi, met Ewan McGregor in de rol van het titelpersonage, gelekt. Het gaat om de eerste concept-art.

Ewan McGregor speelde Obi-Wan Kenobi ook al in de Star Wars-films Episode I: The Phantom Menace, Episode II: Attack of the Clones en Episode III: Revenge of the Sith. Voor de nieuwe serie op Disney+ is hij opnieuw in deze rol gekropen.

Ewan McGregor terug als Obi-Wan Kenobi

Aanvankelijk verscheen er een video op YouTube met de eerste gelekte beelden, maar die is inmiddels verwijderd. Nu circuleert de eerste gelekte concept-art rond op Twitter en Reddit.

Je hebt Ewan McGregor waarschijnlijk nog altijd als de Obi-Wan Kenobi uit de Star Wars-films uit de zeroes in je hoofd zitten. Dat beeld zal snel verdwijnen, gezien de acteur natuurlijk een stuk ouder is geworden. De rossige haren zijn vervangen door grijze. Over de verhaallijn is overigens nog weinig bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat de serie richt op het leven van de iconische Jedi, tien jaar na Episode III: Revenge of the Sith. Hij zit in ballingschap op Tatooine, waar hij waakt over de jonge Luke Skywalker.

Hayden Christensen terug als Darth Vader

Naast Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi bestaat de concept-art uit impressies van onder meer ruimteschepen, stormtroopers en Darth Vader. Laatst genoemde wordt gespeeld door Hayden Christensen, die tevens in Star Wars: Episode II en Episode III deze rol vertolkte.

De opnames van de nieuwe Star Wars-serie zijn in april dit jaar van start gegaan. De eerst volgende serie binnen dit universum is The Book of Boba Fett, die vanaf 29 december is te streamen op Disney+.

2022 wordt een goed jaartje

Naast Obi-Wan Kenobi en The Book of Boba Fett komt er nog een enorme rits aan Star Wars-content aan. In dit artikel lees je wat het jaar 2022 allemaal te bieden heeft.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.