Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 23 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Forsvinningen is de Noorse Netflix-serie die je niet kunt negeren

Netflix heeft eindelijk weer een Scandinavische hit. We praten je bij over Forsvinningen, een Noorse serie waar men niet over uitgepraat raakt.

Ook onze redactie niet. We praten je bij.

Forsvinningen op Netflix

Forsvinningen weet op dit moment de Nederlandse Netflix-kijker te boeien. De serie staat op de tweede plaats in de lijst van populaire series op de streamingdienst. Wij zijn zeker niet de enige fans, wereldwijd is de Noorse serie een hit. Zo staat de serie in de top 10 van België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Goed, leuk dat de Forsvinningen het zo goed doet op Netflix, maar waar gaat de Noorse serie precies over? De serie staat ook wel bekend als The Lørenskog Disappearance en staat sinds 14 september op Netflix.

Het plot

Wanneer de vrouw van een miljardair verdwijnt heeft de Noorse politie te maken met de uitzinnige pers en bedrieglijke informanten om de waarheid te achterhalen. De grote vraag is dus of de vrouw weer terugkomt en wie de dader is. Dit verhaal is gebaseerd op echte gebeurtenissen, wat het dus extra interessant maakt op Netflix.

De meningen van het publiek

De meningen over Forsvinningen zijn verdeeld. Op IMDb scoort de serie een magere 6,1 op basis van 400 beoordelingen. Veel mensen vinden het einde niet fijn, maar of je dat de makers kwalijk kunt nemen is de vraag. Het is namelijk een waargebeurd verhaal. Ik ga je dan ook niets over het einde spoilen.

Toch zijn er ook gebruikers van het platform die wel positief zijn over de Netflix-show. “De serie houdt vast aan de informatie die nu bekend is bij informanten, journalisten en politie. Forsvinningen bevat terechte kritiek op bepaalde methoden en op sommige journalisten die de zaak behandelen. Het is het kijken waard.” Het is volgens de schrijver dan ook extreem binge-waardig.

Wat vinden de recensenten?

Er zijn op dit moment maar weinig reviews op het internet te vinden over de Netflix-serie. Decider heeft gekeken en dat medium is niet heel positief. Het vindt dat er te weinig in gebeurt en dat het teveel praten is en kijken naar schermen. Echt veel actie hoef je dan ook niet te verwachten.

De grote vraag is natuurlijk of de Netflix-serie echt iets voor jou is. Als je van waargebeurde verhalen houdt, kun je de show zeker de kans geven, al is het maar omdat Forsvinningen slechts uit vijf afleveringen bestaat van rond de 50 minuten. Besteed je jouw tijd liever aan echt goede Scandinavische thrillers, dan kun je The Bridge of Young Wallander proberen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.