Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

No Time to Die: Bond gaat geschiedenis schrijven met recordpremière

Daniel Craig gaat afscheid nemen van James Bond met een record. Universal heeft namelijk grootse plannen voor de première van No Time to Die. Op 8 oktober wordt filmgeschiedenis geschreven met een recordavond.

De release van No Time to Die is een lijdensweg voor MGM. De studio staat op omvallen, maar moest telkens de laatste Bond-film met Daniel Craig uitstellen vanwege de pandemie.

No Time to Die blijft geld kosten

Dat kost ze niet alleen al 1 miljoen per maand qua rente op leningen. No Time to Die zit ook nog eens vol met product placement, gesponsorde producten dus, maar die raken gedateerd doordat de film ondertussen al een jaar op de plank ligt. Daardoor moesten onlangs nog scènes opnieuw opgenomen worden, bijvoorbeeld met een nieuwere smartphone.

Ook de meermaals opnieuw opgestarte marketingcampagne zal niet goedkoop zijn. Desondanks gaat de film op 8 oktober eindelijk in première, anderhalf jaar later dan de bedoeling was. En hoe!

Grootste filmpremière ooit

Distributeur Universal wil er namelijk de grootste filmpremière ooit van maken. Een recordavond dus. Volgens het Britse The Mirror is het bedrijf van plan om maar liefst 11.6 miljoen euro aan de première te besteden.

Craig krijgt daarmee dus een historisch afscheid. Universal wil met de grootste en dure première uit de filmgeschiedenis volgens de krant ook een ander signaal afgeven.

Door de pandemie heeft de bioscoopindustrie een grote klap gekregen. Niet alle ketens hebben de pittige periode overleefd. Tot de grote woede van regisseurs als Christopher Nolan kozen studio’s ervoor de bioscopen in de steek te laten en blockbusters direct op hun eigen streamingdiensten uit te brengen.

Industrie uit de put trekken

Overal zag je al artikelen voorbij komen waarin werd geclaimd dat bioscopen verleden tijd zijn. Films direct wereldwijd op streamingdiensten uitbrengen is de toekomst. Universal denkt er anders over, en wil de industrie met de première een flinke opsteker geven.

“Ze willen met de grootste première in het post-pandemie-tijdperk iedereen laten zien dat dit soort spectaculaire releases weer helemaal terug van weggeweest zijn,” aldus bronnen tegenover The Mirror. Een duidelijke boodschap.

In oktober gaan we ontdekken wat voor première een budget van 11.6 miljoen oplevert. Absurd. Er zijn veel kleinere films die qua totaal budget minder te besteden hebben! Dat geeft Universal even in één avond uit. Een insider vat het treffend samen: “Je cast niet Ana de Armas om haar vervolgens niet de kans te geven om over de grootste rode loper ter wereld te lopen.”

James Bond-traditie

De première van Spectre in 2015 was ook al spectaculair. Men organiseerde een grootse avonds in het British Museum in Londen, een prestigieuze locatie. Alles geheel in Mexicaanse stijl. Volgens The Mirror wordt voor No Time to Die gekeken naar onder andere het Wembley-stadion. Want tja, ook in het ‘post-pandemie-tijdperk’ zullen de maatregelen waarschijnlijk nog in beperkte vorm een rol spelen. Wordt vervolgd!

5 tweedehands James Bond-auto’s die nog geen 15.000 euro kosten

Harrison Ford is de nieuwe James Bond dankzij briljante deepfake

The Mirror

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.