Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De adembenemende shoot met Buurmeisje van het Jaar 2021 Katie

Naast de FHM500 is er nog een bekende verkiezing van ons bevriende mannenmagazine FHM. We hebben het natuurlijk over het Buurmeisje van het Jaar. Katie de Rooij is de winnares van 2021, en de bijbehorende fotoshoot is adembenemend.

Het kan zijn dat het Buurmeisje van het Jaar al even niet meer in je systeem zit. De traditie is in 2021 namelijk na jaren weer afgestoft en nieuw leven ingeblazen.

Buurmeisje van het Jaar 2021

FHM-hoofdredacteur Chris Riemens vond het dit jaar tijd voor een comeback. “We willen graag alle vrouwen in Nederland een kans geven om zich in de kijker te spelen. We krijgen zoveel vragen van vrouwen hoe ze in de FHM 500 kunnen komen, dat we de rentree van de Buurmeisje van het Jaar-verkiezing opnieuw in gang hebben gezet.”

Dat bleek een schot in de roos. Nederlandse vrouwen meldden zich massaal aan, waarna de redactie van FHM 72 kandidaten selecteerde. Vervolgens was het aan de lezers om te stemmen. Katie de Rooij kwam als winnaar uit de bus, maar wat was het spannend. Ze had slechts zeventien stemmen meer dan Demi Mulder, en vlak daar achteraan kwam Daniëlle Grieving. Onthoud vooral deze namen.

De fotoshoot met winnares Katie de Rooij

Maar nu aandacht het enige echte FHM Buurmeisje van het Jaar 2021. Katie de Rooij is dit jaar als media-designer begonnen met haar eigen bedrijfje en is een keer per week vrijwilliger in het Erasmus MC. Voor de fotoshoot was ze best zenuwachtig. “Omdat ik in lingerie voor de camera moest staan. Dit deed ik voor het laatst toen ik nog bezig was met de juiste maten voor de ideale modellenstandaard”, zegt ze winnares. “Ik was benieuwd of ik mezelf open kon stellen voor een nieuwe ervaring, en aan de foto’s te zien is het echt goed uitgepakt.” Waarvan akte.

Hieronder een klein voorproefje, maar de volledige fotoshoot bekijk je HIER.

katie de rooij, buurmeisje van het jaar 2021, fhm
FHM / Russell Pearson
katie de rooij, buurmeisje van het jaar 2021, fhm
FHM / Russell Pearson
katie de rooij, fhm, buurmeisje van het jaar,2021, lingerie
FHM / Russell Pearson

De titel Buurmeisje van het Jaar 2021 pakt Katie de Rooij niemand meer af. Maar wie gaat Sylvana van IJsselmuiden opvolgen als winnares van de FHM500? Welnu, daar heb jijzelf invloed op. Stemmen kan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.