Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 14 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Salomon ACS + FT

Er zijn weinig merken zo goed ingesprongen op de outdoor-trend als het Franse Salomon. Trail-sneakers zijn populairder dan ooit en de gouden en zilveren Salomon ACS + FT is het nieuwste premium model binnen deze trend. Weer eens wat anders dan de XT-6.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een paar trailschoenen voor de outdoor-liefhebber met vedetteneigingen.

Salomon ACS + FT in goud en zilver

Deze nieuwe trail-sneakers zijn gebaseerd op de trailrunschoenen van weleer, maar dan met een gemoderniseerde technologie. De Salomon ACS + FT is een eerbetoon met een gouden randje. En een zilveren, maar net wat je voorkeur is.

Om precies ontwierp Christian Tresser eind jaren 90 een legendarische trailrunschoen waarop deze lijn is gebaseerd. Dat zijn technische en praktische schoenen zouden evolueren tot hippe sneakers, had hij waarschijnlijk nooit kunnen bevroeden. De Salomon ACS + FT is nu te koop voor 170 euro.

Sneakers van gisteren: New Balance 1906 ‘Multi’

Van de ACS + FT naar de dagsneakers van gisteren. Check de New Balance 1906 ‘Multi’ in nieuwe kleuren. Vorige week lichtten we andere nieuwe trail-sneakers van Salomon uit. Bekijk de nieuwe XT-6 Gore-Tex, tevens uitgebracht in een aantal kersverse kleurcombinaties.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.