Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Nu te streamen: 8 nieuwe topfilms op Netflix die je wil zien

Netflix heeft de afgelopen weken naast een stortvloed aan Originals ook een aantal grote bioscoopfilms toegevoegd. We zetten 8 toppers op een rijtje die zeker de moeite waard zijn.

Nieuwe topfilms op Netflix

Van Leonardo DiCaprio tot Bruce Springsteen: deze films kun je nu op Netflix streamen!

The Revenant

Na Babel, The Revenant en Birdman is Alejandro G. Iñárritu zeker een regisseur om in de gaten te houden. In 2015 bracht hij het eerder genoemde The Revenant uit, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. De acteur speelt een avonturier die tijdens een expeditie in de Amerikaanse wildernis aangevallen wordt door een beer. Maar hij geeft niet op, ook niet als de strenge winter en zijn verwondingen hem parten beginnen te spelen.

Man on Fire

We gaan verder terug in de filmgeschiedenis, naar 2004. Toen kwam Man on Fire uit, een misdaadfilm met Denzel Washington in de hoofdrol. Hij speelt John Creasy, een Amerikaanse ex-soldaat die in Mexico leeft. Daar krijgt hij een levensgevaarlijke klus: een jong meisje heeft een bodyguard nodig, want de Mexicaanse hoofdstad wordt geteisterd door ontvoeringen. Het is het begin van een bijzondere band.

Crank

Even wat luchtiger materiaal, met de prettig gestoorde actiefilm Crank. Jason Statham speelt een professionele huurmoordenaar die door zijn rivaal is vergiftigd. Hij kan het overleven, zolang zijn hartslag maar nooit daalt. De enige oplossing? Zijn adrenaline continu de hoogte in pompen, maar hoe lang kan hij dat volhouden tijdens zijn zoektocht naar wraak?

Men in Black

De meest recente Men in Black willen we het liefst zo snel mogelijk vergeten. Gelukkig kunnen we het origineel uit 1997 weer op Netflix streamen. Twee geheim agenten werken voor een speciale eenheid die zich bezig houdt met alle buitenaardse wezens op onze aardbol. Hun missie is niks minder dan het menselijke ras redden en de aliens geheim houden. Nostalgische topfilm, perfect voor de wintermaanden!

Coach Carter

Nog zo’n film die onlangs al op Netflix stond: Coach Carter. Samuel L. Jackson speelt een basketbalcoach, die zijn leerlingen een bijzondere eis oplegt. Ze mogen namelijk niet spelen als ze geen goede cijfers scoren op hun overige vakken. Een keuze die hem veel kritiek oplevert, met name van ouders die een grootse sportcarrière voor hun kind voor zich zien.

Skyscraper

Verstand op nul, popcorn erbij, en lekker onderuit op de bank gaan zitten want het is tijd voor hersenloze actie. Dwayne Johnson speelt een voormalig FBI-agent die wolkenkrabbers beveiligt. Wanneer een van de gebouwen in de fik vliegt, krijgt hij de schuld en zal hij ook nog eens alles op alles moeten zetten om zijn gezin te redden. Ach, wat maakt het ook uit: pure popcorn-actie met Dwayne Johnson. Dat is wat deze film is.

A Call to Spy

We schreven er vorige week al een uitgebreider artikel over, maar op Netflix kun je nu dus ook A Call to Spy vinden. Een opvallende oorlogsfilm over het geheime leger van Winston Churchill. Hij trainde namelijk vrouwen om geheel onder de radar het nazibolwerk van binnenuit te slopen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

Western Stars

Technisch gezien is dit misschien geen film maar een documentaire, maar wat maakt het ook uit. Het goede nieuws is dat je op Netflix nu ook Western Stars kunt streamen. Een filmische versie van het gelijknamige album van Bruce Springsteen. Een muziekervaring die zeker het checken waard is, wat overigens ook geldt voor de filmversie van zijn meest recente album, Letter to You. Die kun je streamen op Apple TV+. Voor Western Stars kun je gelukkig gewoon bij Netflix terecht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.