Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Levi’s dropt voor het eerst sinds 7 jaar gloednieuwe Levi’s RED collectie

Levi’s RED, de conceptuele premium collectie van Levi’s, lanceert voor het eerst sinds 7 jaar een gloednieuwe collectie. Stuk voor stuk mooie items die onmiskenbaar Levi’s zijn, maar toch nét een unieke look hebben waardoor je er echt een statement mee kunt maken.

Levi’s RED is een collectie die onregelmatig – en onaangekondigd – verschijnt, dus liefhebbers knijpen in hun handjes dat we dit seizoen voor het eerst sinds 2014 weer worden getrakteerd op gloednieuwe items. De eerste collectie stamt uit 1999 en werd gekenmerkt door aparte designs: ‘twisted’ jacks en jeans met naden over de voor- en achterkant.

Levi's RED
Bron: Levi's

Levi’s RED: ode aan loose fits

Loose fits, lage schoudernaden, brede zomen: in de Levi’s RED collectie van 2021 worden alle modestatements van deze tijd uitvergroot. Ben je fan van denim en niet bang voor vooruitstrevende designs, dat wil je deze items in je kast.

De loose fits zijn tegelijkertijd een ode aan de eerste Levi’s RED collectie uit 1999: ook toen waren de baggy jeans en oversized jacks in de mode. Deze keer wordt daar een eigentijdse draai aan gegeven en ligt de focus bovendien ook op duurzaamheid. Niet alleen een throwback, maar ook future proof, dus.

Levi's RED
Bron: Levi's

Uitgesproken silhouetten en zigzag-naden

De nieuwe Levi’s RED collectie kenmerkt zich verder door items die het silhouet benadrukken. Ook zien we creatieve twists op traditionele Levi’s-onderdelen. Denk aan onregelmatige zigzag-naden en de koperen ‘spijkers’ op de achterkant van de zakken zijn vervangen door steekwerk.

De 502 Taper en de 5050 Utility voor mannen komen in een aangepast, losser model. Beide jeans zijn gemaakt van organisch katoen. Een deel van de stof is gemaakt van hennep: een stuk duurzamer dan katoen, maar met dezelfde kwaliteiten en superzacht. Het productieproces vereist minder chemicaliën en gaat minder water verloren dan bij katoen: win win, dus.

Levi's RED
Bron: Levi's

Knipoog naar het rode labeltje

Levi’s RED heeft overigens niets te maken met het rode labeltje op de kontzak die van oudsher de 501 kenmerkte. Al is de naam natuurlijk wel een kleine knipoog naar dat herkenbare labeltje.

De nieuwe RED-items vormen een op zichzelf staande collectie met een geheel unieke look & feel, maar toch met een onmiskenbare ‘Levis-look’. Retro en futuristisch tegelijk, maar toch typisch 2021.

In samenwerking met Levi's

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.