Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

5 nieuwe kerstfilms in 2022 die al massaal gestreamd worden

Netflix, HBO Max, Disney+ en andere streamingdiensten pakken ook in 2022 weer uit met een arsenaal aan kerstfilms. Ze schieten met hagel, en er blijft altijd wel een hit over. Deze vijf toekomstige klassiekers worden tot nu toe het meest gestreamd.

De vraag is altijd: wat is een kerstfilm? Is dat een film met heel duidelijk het thema kerstmis erin, zoals The Grinch? Of tellen ook klassiekers als Die Hard mee, die uitgroeiden tot kerstfilms maar dat eigenlijk helemaal niet zijn? Uiteraard richten de streamingdiensten zich op de eerste categorie, want die tweede categorie ontstaat per toeval.

Nieuwe kerstfilms in 2022 op de streamingiensten

Een tijd geleden werd bekend welke nieuwe kerstfilms Disney+, HBO Max en Netflix voor 2022 hebben gemaakt. Op basis van de cijfers van filmdatawebsite FlixPatrol lichten we de grootste (lees: best bekeken) succesnummers tot nu toe uit.

1. Falling for Christmas – Netflix

Om te beginnen met de comeback van Lindsay Lohan als actrice. In de kerstfilm Falling for Christmas speelt ze Sierra Belmont/Sarah, een verwende erfgename die haar geheugen verliest tijdens een skiongeluk. Per toeval belandt ze tijdens kerst bij een arme weduwnaar en zijn dochter. Verzin maar eens een beter recept voor een romantische komedie. Lees hier meer over de film.

Falling for Christmas is te streamen op Netflix.

2. The Guardians of the Galaxy Holiday Special – Disney+

Niet alleen ver voor kerst al massaal bekeken, maar volgens Rotten Tomatoes ook de absolute parel onder de kerstfilms van 2022. De Marvel-film scoort 93% onder de normaal zo zure recensenten. Het is een korte kerstspecial met de superhelden uit The Guardians of the Galaxy. Een must-see voor alle Marvel-fans. Lees hier meer over de shortfilm.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special is te streamen op Disney+.

3. Holiday Harmony – HBO Max

Holiday Harmony staat al een tijdje in de top 10 best bekeken films op HBO Max. De nieuwe kerstfilm uit 2022 gaat over singer-songwriter Gail. Ze staat op het punt van doorbreken, maar op weg naar een evenement die haar carrière kan maken of kraken strandt ze met autopech. Dan komt ze klusjesman Jeremy tegen en de rest kun je zelf in grote lijnen wel invullen.

Holiday Harmony is te streamen op HBO Max.

4. Disenchanted – Disney+

Ook een aantal vervolgen op klassieke kerstfilms dit jaar, waaronder Disenchanted, de langverwachte sequel van Enchanted. Amy Adams is terug als Giselle in deze enigszins afgezaagde nieuwe kerstfilm. Maar dat is juist lekker tijdens kerst. Ze verandert de hele stad per ongeluk in een sprookje, en moet dat weer ongedaan zien te maken. Lees hier meer over de film.

Disenchanted is te streamen op Disney+.

5. Your Christmas Or Mine?

We sluiten af met Asa Butterfield, de Britse acteur die doorbrak als kindacteur in The Boy in the Striped Pyjamas (2008) en wereldfaam verwierf met zijn hoofdrol in Sex Education. Nu heeft hij een hit te pakken met de kerstfilm Your Christmas Or Mine?. Hij speelt student James Hughes, die een prille relatie heeft met studente Hayley Taylor (Cora Kirk, Prey for the Devil). Ze proberen elkaar toevallig op gelijke manier te verrassen tijdens kerst, waardoor ze zonder elkaar, maar met hun onbekende schoonfamilie kerst moeten doorbrengen. Lees hier meer over de film.

Your Christmas Or Mine? is te streamen op Netflix.

Check ook deze top 10 klassieke kerstfilms die in 2022 zijn uitgesmeerd over verschillende streamingdiensten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.