Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 21 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

5 beroemdheden die hun vermogen hebben verbrast

De beroemdheden in dit artikel raakten hun vermogen van miljoenen kwijt. Een goede reminder dat het niet draait om hoeveel je verdient, maar om hoeveel je hebt en weet te behouden. Slecht met geld omgaan kan altijd, hoeveel er ook elke maand binnenkomt.

Vaak denken we namelijk: als ik meer zou verdienen, dan zou ik meer sparen en minder geldzorgen hebben. Maar de waarheid is dat je vaak alleen maar meer gaat uitgeven als er meer binnenkomt. Dan kom je dus uiteindelijk op hetzelfde punt uit.

Beroemdheden die hun vermogen zijn verloren

De vijf beroemdheden in dit lijstje zijn namelijk zeker geen uitzondering. Er zijn nog veel meer voorbeelden van celebs die hun hele vermogen hebben uitgegeven, van Mike Tyson tot Lindsay Lohan. Maar eerst deze dubieuze top 5. Veel van hen hebben de schaapjes inmiddels alweer op het droge, trouwens.

1. Floyd Mayweather

Floyd Mayweather is samen met NBA-legende Michael Jordan en golfer Tiger Woods één van de sporters die tijdens hun carrière een miljard dollar hebben verdiend. Toch waren er enige tijd geleden geruchten dat Floyd Mayweather zijn comeback naar het boksen maakte, omdat hij blut was.

Deze geruchten heeft hij zelf ontkend, maar één ding is zeker: de bokser kan niet goed met geld omgaan. Hij heeft niet alleen veel geld verloren aan gokken, maar ook door zijn liefde voor dure sieraden en andere luxe uitgaven. Rapper 50 Cent, zijn voormalige businesspartner, beschreef zijn uitgavenpatroon als ‘vecht, win het geld, geef het geld uit en vecht’.

Tel daarbij op dat hij de IRS (Amerikaanse belastingdienst) ruim 21 miljoen euro schuldig was, en wij vinden het geen gek idee dat hij zijn pensioen staakte om nog een centje te verdienen.

2. 50 Cent

Over 50 Cent gesproken: deze rapper was zelf ooit één van de rijkste artiesten ter wereld. Zijn vermogen bouwde hij niet alleen op door zijn muziekcarrière. Het grootste gedeelte verdiende hij door de investeren in bedrijven en aandelen en zelf ook bedrijven op te zetten.

Eerst met succes, want volgens Forbes verdiende de rapper in twee jaar tijd meer dan 300 miljoen dollar. Iedereen was dan ook verbaasd toen hij in 2015 zijn faillissement aankondigde met een schuld van 30 miljoen dollar. Dat kwam waarschijnlijk doordat verschillende van zijn investeringen en bedrijven het slecht deden.

Documenten laten zien dat 50 Cent op het moment van faillissement nog 160.000 euro per maand verdiende. Dat is niet verkeerd, maar hij moest wel 64.000 euro per maand aan zijn huis uitgeven en 95.000 euro aan andere uitgaven.

3. Nicolas Cage

Na zijn doorbraak in Hollywood werd Nicolas Cage één van de grootverdieners. Het leverde hem een vermogen van ruim 130 miljoen euro op, dat hij er inmiddels doorheen heeft gejaagd. Waar al dat geld heen ging? Nou, zijn vijftien huizen bijvoorbeeld, waaronder twee kastelen.

Maar daar bleef het niet bij: hij kocht onder andere ook een verlaten eiland, een negen meter hoge graftombe, een schedel van een dinosaurus en een octopus als huisdier. Hij gaf geld uit als water en dat zorgde ervoor dat hij uiteindelijk weer wat van zijn uitgaven moest verkopen. Hij raakte namelijk in de schulden, omdat ook hij de IRS miljoenen schuldig was.

4. Pamela Anderson

De Baywatch-actrice harkte veel geld binnen met haar rol in de serie. Op een gegeven moment verdiende ze door haar populariteit maar liefst 265.000 euro per aflevering, wat neerkomt op bijna 6 miljoen per seizoen. Om over de opbrengsten van haar naaktshoots in Playboy maar te zwijgen.

Ook zij hield ervan om geld uit te geven aan dure luxegoederen. Maar net als bij veel andere beroemdheden in deze lijst is het niet haar uitgavenpatroon wat haar vermogen deed verdampen, maar het feit dat ze haar belasting niet betaalde. Pamela Anderson was de IRS maar liefst 400.000 euro schuldig. Inmiddels heeft ze ruim 10 miljoen dollar aan vermogen. Dat is heel wat minder dan de 30 miljoen die ze eerst had, maar gelukkig is ze nu financieel stabiel.

T-Pain

T-Pain heeft er in het verleden 40 miljoen doorheen gejaagd. Het geld besteedde hij vooral aan luxegoederen en slechte investeringen. In een interview gaf hij toe dat hij geld moest lenen om Burger King voor mijn kinderen te kunnen kopen.

De rapper heeft geleerd van zijn fouten en heeft inmiddels weer 10 miljoen aan vermogen. “Nu weet ik wat de high-end is en wat de low-end is”, zei hij. “Ik ben megarijk geweest, ik ben superblut geweest.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.